Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obľúbená destinácia radikálne mení pravidlá: Rozsiahle obmedzenia pre turistov! A to nie je všetko

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Pixabay)

JUŽNÉ TIROLSKO – Obľúbená a vyhľadávaná oblasť na severe Talianska si pripravila veľké zmeny, ktoré sa dotknú najmä turistov. Ak máte záujem preskúmať tieto končiny, alebo patríte k pravidelným návštevníkom, poponáhľajte sa so zabezpečením ubytovania. Domácim sa totiž prílišný záujem o ich domovinu prestáva páčiť a zavádzajú prísne reštrikcie.

Archívne video: Dôležité rady dopravného experta vodičom pred odchodom na dovolenku

Dôležité rady dopravného experta vodičom pred odchodom na dovolenku (Zdroj: FB/Polícia SR)

Po novom nemôže v Južnom Tirolsku vzniknúť ubytovacie zariadenie, pokiaľ sa nejaké z tých, ktoré tam už fungujú, nezatvorí. Limitované nie sú pritom iba hotely, ale aj obľúbené ubytovania typu Airbnb. „Narazili sme na strop našich zdrojov, máme problémy s dopravou a miestni majú problémy nájsť miesto na bývanie,“ vysvetľuje situáciu pre CNN politik Arnold Schuler, ktorý sa zaoberá cestovným ruchom v regióne.

Obľúbená destinácia radikálne mení
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Pixabay)

Malebnú krajinu pýšiacu sa nielen horami, ale aj jazerami a dedinami ako vystrihnutými z pohľadnice navštívilo iba vlani viac ako 34 miliónov turistov.  Ich počet chcú Taliani znížiť. S týmto účelom vytvorené reštrikcie zahŕňajú okrem už spomínaného obmedzenia pri otváraní nových ubytovacích zariadení aj limity na počet prenocovaní.

Obľúbená destinácia radikálne mení
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Pixabay)

Turisti, ktorí prídu do oblasti len na pár dní, si okrem toho budú musieť po novom na niektoré miesta, ktoré sa rozhodnú navštíviť, robiť rezervácie. Týka sa to napríklad obľúbeného jazera Braires. Taliani si od toho sľubujú zníženie počtu ľudí počas dňa a zároveň garanciu prístupu k vode pre každého návštevníka.

Viac o téme: HoryTuristiObmedzeniaJužné TirolskoTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu