Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Veľké odhalenie: TENTO produkt vlastní každý domáci kutil, jeho názov odkrýva strašnú pravdu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Vo výbave pre mužské domáce práce nemôže chýbať ani produkt v typickej plechovej fľaši. Pozná ho skutočne takmer každý chlap. Jeho univerzálne použitie je však zahalené tajomstvom, ktoré ale odkrýva samotný názov. Nikdy ste nepomysleli, prečo ho tvoria len dve písmená a číslo? Odpoveď vás možno zarazí.

Domáci kutil bez plechovky WD-40 akoby ani neexistoval. Tento produkt má všestranné použitie a preto sa používa v takmer každej domácnosti. Ako informuje Daily Star, produkt má stovky využití, no mnoho ľudí ani netuší, čo vlastne tento netradičný názov znamená. 

Máte problémy s hrdzou alebo potrebujete zastaviť vlhkosť? WD-40 odporúčajú predajcovia v oboch prípadoch. Zákazníci ani veľmi neuvažovali nad tým, prečo je produkt pomenovaný ako nejaká zbraň. Viac sa nad tým začali zamýšľať až po tom, keď túto otázku položil na sociálnej sieti americký novinár David Muir. Takmer 800-tisíc svojich sledovateľov sa spýtal jednoduchú otázku, na ktorú nevedel nikto odpovedať: "Čo znamená WD-40?"

Vedec

Len malá hŕstka ľudí sa spoň pokúsila túto otázku zodpovedať, no ich teórie boli nesprávne. Produkt WD-40 sa prvýkrát objavil v roku 1953, kedy mal chrániť vonkajší plášť americkej rakety Atlas pred hrdzavením. Za jeho objav môžeme vďačiť vedcovi Normovi Larsenovi z Kalifornie, ktorý začal tento produkt postupne propagovať aj an verejnosti. 

O päť rokov neskôr bol už WD-40 známy po celej krajine a v dnešnej dobe sa dá kúpiť takmer v každom obchode s domácimi potrebami alebo železiarstve. V našich končinách sa dá zohnať aj ako univerzálne mazivo alebo multifunkčný sprej. Na každej jednej plechovke alebo fľaši svieti na žltom pozadí názov WD-40. V angličtine to znamená Water Displacement vzorka 40. Inak povedané, až na 40-ty pokus sa podarilo vytlačiť vodu z použitej vzorky. 

Zmiešané názory 

"Ja som si myslel, že je to číslo značí niečo na odmasťovanie," tvrdil jeden z komentujúcich. "No jasné, to je World Domination 40," zavtipkoval niekto iný. Istý príspevok sa však k správnej odpovedi priblížil asi najviac, keď sa jeho auor vyjadril, že WD-40 je počet nevydarených pokusov, kým sa výskum dopracoval k správnemu fungovaniu produktu. Nevedel však vysvetliť, čo znamenajú písmená "WD". 

Viac o téme: ČističOdhalenieNázovWD-40
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu