Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Česká polícia pátra po bankárovi Martinovi, ktorý si prevzal prestížnu cenu v Londýne

Zo psychiatrie utiekol Martin Kosobud. Minulý rok v Londýne preberal prestížne ocenenie.
Zo psychiatrie utiekol Martin Kosobud. Minulý rok v Londýne preberal prestížne ocenenie. (Zdroj: Facebook/Police ČR, Twitter/ČSOB)

PRAHA – Českí policajti už týždeň pátrajú po Martinovi (54), ktorý sa liečil na psychiatrii. V minulosti pôsobil ako vedúci pobočky českej banky a pred necelým polrokom si v Londýne preberal prestížnu cenu. Keďže zmizla aj jeho zbraň, polemizuje sa aj o samovražde.

archívne video

Bratislavskí kriminalisti objasnili sériu trestných činov násilníka z Česka (Zdroj: Facebook/polícia SR)

Martin Kosobud (54) odišiel pred týždňom zo psychiatrickej liečebne. Nešlo pritom o žiadny útek. Mal povolenie na prechádzku. Namiesto toho mal autom zamieriť do svojho bytu a zobrať odtiaľ legálne držanú zbraň. Od tej chvíle sa po ňom akoby zľahla zem. Z dostupných zdrojov sa zistilo, že ide o riaditeľa ČSOB Private Banking.

Minulý rok preberal cenu

Kosobud  si minulý rok v novembri preberal v Londýne cenu za najlepšie privátne bankovníctvo v Českej republike v ankete časopisov Financial Times - Professional Wealth Management a The Banker.

Mal zanechať správu

Česká polícia na sociálnej sieti informuje, že hľadá muža, ktorý odišiel z domu s legálne držanou puškou a zjavne chce spáchať samovraždu. Popisuje ho ako Martina Kosobuda (54) z Prahy 4. Zo psychiatrie odišiel za účelom prechádzky. Prišiel však do svojho bydliska, kde zanechal správu, ktorá naznačovala obavy o jeho život. Mal si zobrať legálne držanú pušku a odviezť sa strieborným osobným motorovým vozidlom MERCEDES Benz B 200 CDI, RZ: 3C5 0600.

 

Hledáme muže, který odešel z domova s legálně drženou puškou a podle všeho chce spáchat sebevraždu. 👉...

Posted by Policie České republiky on Friday, March 31, 2023

Hľadaný je vysoký 185 cm, strednej postavy. Má krátke hnedé vlasy a zelené oči. Naposledy mal na sebe modré rifle a tmavé topánky. Polícia na záver príspevku, ktorý uverejnila v piatok 31. marca informuje, že o hľadanom nemá žiadne informácie. Okrem toho upozorňuje, že môže byť nebezpečný pre svoje okolie.

Viac o téme: PátranieČSOBPrahaČeská republikaPolicie ČRKrimiMartin Kosobud
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu