Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tragický koniec pátrania: Šéfa banky, ktorého hľadali od marca, našli mŕtveho

Zo psychiatrie utiekol Martin Kosobud. Minulý rok v Londýne preberal prestížne ocenenie.
Zo psychiatrie utiekol Martin Kosobud. Minulý rok v Londýne preberal prestížne ocenenie. (Zdroj: Facebook/Police ČR, Twitter/ČSOB)

Česká polícia v Prahe informovala, že dvojtýždňové pátranie po riaditeľovi banky Martinovi Kosobudovi sa skončilo tragicky. Jeho mŕtve telo našli v nedeľu večer. Polícia po ňom pátrala od konca marca, keď odišiel z psychiatrickej liečebne a mal so sebou aj zbraň. Zanechal po sebe aj odkaz.

Martin Kosobud odišiel z psychiatrickej kliniky 26. marca. Mal ísť na prechádzku, z nej sa však už nevrátil. Cestou sa zastavil doma, kde si vzal so sebou pušku a zanechal desivý odkaz. V ňom písal o svojom zámere vziať si život, píše blesk.cz.

Petržalkou otriasla ďalšia tragédia, 53-ročná žena sa rozhodla skočiť zo strechy (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Polícia ho hľadala od konca marca dva týždne. Zrejme spáchal samovraždu. „Včera večer bol nájdený nezvestný muž bez známok života. Pri prehliadke tela neboli zistené žiadne podozrivé okolnosti úmrtia,“ uviedla hovorkyňa pražskej polície Violeta Siřišťová.

Novinky.cz uvádzajú, že išlo o výkonného riaditeľa ČSOB Private Banking. Pre spoločnosť pracoval 21 rokov a mal dvoch synov. "S ohľadom na citlivé informácie a policajné vyšetrovanie nebudeme teraz žiadne informácie zverejňovať," povedal v minulosti pre blesk.cz hovorca ČSOB Patrik Madle.

Viac o téme: SamovraždaBankárMartin Kosobud
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu