Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Europoslankyňu vyšetrujú pre podvod s finančnými prostriedkami EÚ

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

RÍM - Európska prokuratúra (EPPO) v pondelok oznámila, že krajne pravicovej poslankyni Európskeho parlamentu (EP) a jej štyrom asistentom zhabala majetok v hodnote viac ako 170.000 eur v súvislosti s údajným zneužitím finančných prostriedkov EÚ. EPPO uviedla, že Stefania Zambelliová z talianskej euroskeptickej a protiimigračnej strany Liga Severu (LN) je vyšetrovaná pre podozrenie z podvodu v súvislosti s príspevkami, ktoré si nárokovala na zamestnanie štyroch asistentov.

"Štyria zamestnanci podľa dôkazov nevykonávali činnosti súvisiace s funkciou, na ktorú boli prijatí, alebo ich vykonávali len čiastočne," uviedla EPPO, z ktorej vyhlásenia cituje tlačová agentúra AFP. Prokuratúra odhaduje, že údajný podvod odčerpal z rozpočtu Európskej únie viac ako 172.000 EUR.

Talianska finančná polícia vykonala príkaz na zhabanie majetku vrátane luxusných áut a zmrazenie bankových účtov. Zambelliová, ktorej strana LN je členom euroskeptickej frakcie Identita a demokracia (ID), sa pre AFP odmietla k predmetnej udalosti vyjadriť.

Viac o téme: PodvodEuroposlankyňaEurópska prokuratúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu