Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Útok na vianočné trhy v Berlíne má svojho vinníka: Talianska polícia zatýkala ľudí z okolia atentátnika Amriho

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ANCONA/RÍM - Talianska polícia po vyšetrovaní osôb z okolia Anisa Amriho, ktorý v roku 2016 zaútočil na vianočné trhy v Berlíne, zatkla dvoch občanov Tuniska podozrivých z pašovania ľudí. TASR správu prevzala v utorok z agentúry APA.

Tretieho podozrivého Tunisana umiestnili do domáceho väzenia. V meste Ancona na pobreží Jadranského mora uskutočnili v rámci vyšetrovania približne 40 domových prehliadok, uviedla v utorok tamojšia polícia.

Talianski vyšetrovatelia prišli podozrivým na stopu v rámci pátrania

Talianski vyšetrovatelia prišli podozrivým na stopu v rámci pátrania, ktoré spustili po Amriho teroristickom útoku na vianočné trhy v Berlíne v roku 2016, spresňuje APA. Vyšetrovanie je súčasťou rozsiahlejšej policajnej operácie zameranej proti zločineckým gangom, uviedli policajné zdroje.

Pri doposiaľ najzávažnejšom útoku islamistov v Nemecku prišlo 19. decembra 2016 v Berlíne o život 12 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Atentátnik Anis Amri vtedy kradnutým nákladným vozidlom zaútočil na účastníkov vianočných trhov z západnej časti nemeckej metropoly. Z miesta činu ušiel a neskôr bol zastrelený v severnom Taliansku, keď zaútočil na príslušníkov policajnej hliadky.

 

Viac o téme: TerorizmusZatýkaniePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu