Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Rusi zasiahli tureckú loď: Útočili na ukrajinský prístav, no netrafili a strela dopadla inam!

Požiar na tureckej lodi
Požiar na tureckej lodi (Zdroj: Youtube/VOA Türkçe)

CHERSON - Na lodi Tuzla, ktorá sa plaví pod tureckou vlajkou vypukol v utorok večer požiar. Dôvodom bola zatúlaná ruská raketa pri ostreľovaní Chersonu. Rusi zasiahli kormidelňu, odkiaľ sa oheň rozšíril aj do ostatných častí lode, uviedla turecká televízia NTV.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 336 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

"Včera (25.1.) došlo k útoku, s najväčšou pravdepodobnosťou na prístav, a zdá sa, že výbušný granát namiesto prístavu dopadol na loď. Turecké lode v Chersone majú iba minimálne posádky, takže nie sú zranení ani žiadne obete“, uviedol zdroj Ukrajinskej pravdy pod podmienkou zachovania anonymity.

Agentúra Reuters potvrdila slová anonymného zdroja, že na loď dopadla ruská raketa, informovali novinky.cz. Svedkovia vypovedali o obrovskom výbuchu. Keďže v tom čase na lodi nebola posádka, oheň sa rozšíril do celej lode.

Turecká loď Tuzla je jednou z dvanástich tureckých plavidiel, ktoré uviazli v ukrajinských prístavoch po vypuknutí vojny. Nemôžu odplávať, keďže sa na nich nevzťahuje výnimka „dohoda o obilí“ platná pre lode, ktoré dopravujú obilie v rámci dohody o zabezpečení vývozu ukrajinského zrna.

Viac o téme: PožiarVojnaRuskoUkrajinaTurecká loďCherson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu