Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vianočný zázrak: Sučku našli po siedmich rokoch, zľakla sa ohňostrojov

Stratená fenka Jazzy
Stratená fenka Jazzy (Zdroj: COURTESY OF ORANGE COUNTY ANIMAL SERVICES)

TEXAS - Kerry Smith videl naposledy svoju sučku Jazzy tesne predtým, ako ju na sviatok Dňa nezávislosti vystrašili ohňostroje. Vtedy mala päť rokov. Po siedmich rokoch Kerryho rodina už ani nedúfala, že ju ešte niekedy uvidia. No krátko pred Vianocami sa im ozvali z útulku, ktorý sa nachádza 1 700 kilometrov od ich domova.

Oľga Gyárfášová: Občanov znepokojujú životné náklady, očakávajú ďalšie opatrenia (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Krátko pred Vianocami dostal Kerry Smith telefonát, v ktorom mu oznámili, že našli jeho sučku v okrese Orange County na Floride, informovala britská BBC. Nájdená bola v moteli, údajne chorá a opustená. Podľa pracovníkov útulku ledva chodila, keďže trpela pokročilou artritídou. Vedeli, že v jej stave už bude ťažké nájsť jej náhradnú rodinu. Zistili však, že sučka má pod kožou zabudnutý mikročip. Nechceli veriť vlastným očiam, keď zistili, odkiaľ pochádza pôvodný majiteľ. Rodina ju nikdy neprestala hľadať, ale po toľkých rokoch už naozaj ani nedúfali.

"Bolo neuveriteľné sledovať, ako Jazzy ožila hlasom svojho majiteľa. Znova a znova mu olizovala ruku a približovala sa k nemu," uviedol útulok. Jazzyina rodina ani floridský útulok nevedia, ako sa pes dostal do Orlanda a aký tam bol jeho život.

"Zázrakom okrem jej nájdenia bolo aj to, že keď ju objavili na Floride, ledva sa dokázala pohnúť. Teraz vraj robí pokroky a dokonca sa pokúša utekať," povedali s radosťou pracovníci útulku.

Viac o téme: PesOhňostrojTexas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu