Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nemocnica v Karlových Varoch má obmedzenú prevádzku: Môže za to havária na elektrozariadení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KARLOVE VARY - Nemocnica Karlovy Vary kvôli havárii na elektrozariadení ČEZ dočasne obmedzila prevádzku. Nemocnica je napojená na záložné generátory a nabáda pacientov, aby odložili návštevu nemocnice. Na oprave elektrozariadenia sa intenzívne pracuje, povedala dnes ČTK hovorkyňa Karlovarskej krajskej nemocnice a. s. Margaréta Singerová. Pacientov v ohrození života nemocnica prijme.

Nemocnica sa dohodla so všetkými tromi ďalšími nemocnicami v kraji a so záchrannou službou, že počas havárie budú menej akútne prípady prevážané do nich. Pacientov z karlovarskej nemocnice prevážať inam zatiaľ nebolo potrebné. Pomôžu po dohode aj hasiči s prípadným zásobovaním nemocnice naftou pre dieselové agregáty.

"Obmedzili sme zvyšné prevádzky, napríklad kaviareň a podobne. Elektrinu šetríme aj inak, napríklad v ordináciách namiesto troch počítačov ide len jeden. Aj preto sa môže ošetrenie predĺžiť. Sme naďalej schopní riešiť akútne a život ohrozujúce stavy, máme k dispozícii aj dva operačné sály, ale predsa len naftové generátory nie sú schopné zásobovať energeticky náročné zariadenia, ako je napríklad CT alebo magnetická rezonancia, "uviedla Singerová.

Viac o téme: HaváriaNemocnicaKarlove Vary
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu