Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zatkli muža, ktorý v sobotu v New Yorku zaútočil na policajtov mačetou

Muž v New Yorku zaútočil na policajtov s mačetou Zobraziť galériu (2)
Muž v New Yorku zaútočil na policajtov s mačetou (Zdroj: SITA/NYPD via AP)

NEW YORK - Mladíka, ktorého zadržali v sobotu po tom, ako mačetou zaútočil na trojicu policajtov neďaleko námestia Times Square v New Yorku, oficiálne zatkli a čelí obvineniam z pokusu o vraždu policajta. TASR správu prevzala v pondelok z webovej stránky stanice CNN.

Útočník Trevor Bickford (19) mal podľa úradov pri sebe ručne písaný denník, v ktorom vyjadril túžbu pripojiť sa k hnutiu Taliban v Afganistane a zomrieť ako mučeník. Polícia žiada, aby ho obvinili v dvoch bodoch z pokusu o vraždu policajta a v dvoch bodoch z pokusu o útok. Manhattanská prokuratúra uviedla, že ešte nemá podrobnosti o tom, kedy budú obvinenia vznesené.

Tento muž v sobotu krátko po 22.00 h miestneho času (nedeľa 04.00 h SEČ) zaútočil neďaleko Times Square na policajtov mačetou. Jedného z nich zasiahol čepeľou, druhého udrel do hlavy rukoväťou a následne sa mačetou zahnal na tretieho. Ten ho postrelil do pleca, píše CNN s odvolaním sa na policajný zbor v meste New York (NYPD).

Muž v New Yorku zaútočil na policajtov s mačetou
Zobraziť galériu (2)
Muž v New Yorku zaútočil na policajtov s mačetou  (Zdroj: SITA/NYPD via AP)

Bickford je v súčasnosti pod policajným dohľadom v nemocnici, kde sa lieči na následky strelného zranenia. Trojicu policajtov, ktorí pri útoku utrpeli zranenia, takisto ošetrili v nemocnici a neskôr ich prepustili.

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) Bickforda sledoval už pred sobotňajším útokom. Vyšetrovatelia FBI ho v decembri vypočúvali v štáte Maine po tom, ako povedal, že chce vycestovať do zahraničia a pomôcť ostatným moslimom. Takisto vyjadril ochotu zomrieť za svoje náboženstvo.

Viac o téme: MačetaPolícia útok New York
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu