Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Núdzové pristátie v Prahe: Na to, čo sa udialo na palube, cestujúci určite nezabudnú!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/EPA/Filip Singer)

PRAHA - Na pražskom Letisku Václava Havla dnes v noci núdzovo pristálo lietadlo na pravidelnej linke z Birminghamu do Bukurešti po tom, čo na jeho palube žena porodila chlapca. Mamičku aj dieťa po pristátí v Prahe prevzali zdravotníci a previezli do nemocnice v Motole, obaja sú v poriadku. ČTK to dnes povedali za Letisko Praha Michal Procházka a Petra Homolová zo Záchrannej služby Asociácie samaritánov ČR, ktorá na ruzyňskom letisku vykonáva stálu lekársku službu.

"Bezpečne u nás pristálo lietadlo smerujúce do Bukurešti, na ktorého palube prebehol pôrod. Som rád, že mamička aj bábätko sú v poriadku a prajem im veľa zdravia," uviedol na twitteri šéf Letiska Praha Jiří Pos.

ilustračné video

Letecký pohľad na nový rezort na Zanzibare a ostrovček Mnemba, ktorý patrí Billovi Gatesovi (Zdroj: Dromedár / AKO)

Letisko v Prahe dostalo informáciu o odklone lietadla smerujúceho z Británie do Rumunska kvôli pôrodu na palube o 01:14. O 12 minút neskôr prišla správa, že mamička aj narodený chlapček sú v poriadku, uviedol Procházka. Krátko po pol druhej ráno lietadlo pristálo v Prahe a žena s novorodencom boli prevezení do Motola. "O 02:17 lietadlo pokračovalo do Bukurešti," dodal Procházka.

"Presne o 1:10 sa chlapček narodil. Našou posádkou vrátane lekára bola prestrihnutá pupočná šnúra. Chlapček aj mamička boli zaistení a následne transportovaní do Fakultnej nemocnice Motol," uviedla hovorkyňa ASČR Petra Homolová.

 

👼✈️👼Když se chce na svět, je to mnohdy „ teď a tady“. Chuť žít je obrovská, a to, že je to 10 km nad zemí, v níž se...

Posted by Záchranná služba ASČR on Friday, December 30, 2022

Chlapec narodený v noci na palube lietadla vážil podľa Homolovej 2,75 kilogramu. Mamička je Rumunka, obaja boli po pristátí v poriadku a do starostlivosti ich prevzali zdravotníci v Motole.

Viac o téme: PôrodLetBukurešťBirminghamLetisko Václava Havla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu