Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mamička (†23) si krátko po pôrode vyrazila po prvýkrát von: Rána sa už nedožila, čo sa stalo?!

(Zdroj: Facebook/Rebecca Tollan)

GLASGOW - Čerstvá mamička dostala záchvat a začala krvácať po tom, čo si vzala kokaín. Stalo sa to v prvú noc, čo si po pôrode vyšla von s kamarátkou. Údajne stretli dvoch mužov, ktorí žene predali potenciálne smrteľnú drogu. Teraz čelia viacerým obvineniam.

Dvadsaťtriročná Rebecca Tollanová zomrela v dome v Bellshilli v škótskom grófstve Lanarkshire v júli 2019. Barryho McAuleya (40) a Martina Stewarta (34) v pondelok súd obvinil z jej vraždy. Údajne jej bezohľadne a nezákonne predali nebezpečnú drogu triedy A - kokaín. Podľa obžaloby zomrela mladá mamička po požití tejto drogy. Jej švagriná, 31-ročná Pamela Tollanová, pred súdom povedala, že dvojica popíjala v miestnej pivnej záhrade, keď sa k nim pripojili obaja muži. Rebecca sa ich mala opýtať, či pri sebe niečo nemajú. "Presne som vedela, čo tým myslí. Pýtala sa, či nemajú kokaín," upresnila Pamela. McAuley jej mal odovzdať malé vrecúško. 

Ženy potom zamierili na toaletu, kde Rebecca užila kokaín. Potom sa obe vrátili späť k mužom a spoločne odišli do domu v Bellshill. Tam nebohá pravdepodobne užila ešte viac kokaínu. Jej švagriná však nič neužila. Snažila sa kamarátku zastaviť, no tá ju nepočúvala. Náhle sa začala triasť. "Myslela som si, že jej je len zima. Martin sa spýtal, či je epileptička a ja som povedala, že nie. Uložil ju teda do stabilizovanej polohy," opísala Tollanová. Na miesto dorazili záchranári, no čerstvá mamička krátko nato zomrela. 

 

Two men accused of killing 23-year-old Rebecca Tollan have gone on trial

Posted by Glasgow Live on Tuesday, November 8, 2022

Obhajca Donald Findlay pred súdom uviedol, že Tollanová si v osudnú noc prvýkrát po pôrode vyšla s priateľkou von. Naposledy pred incidentom požívala alkoholické nápoje pred deviatimi mesiacmi. Stewart čelí obvineniam z účasti na predaji kokaínu a kanabisu. McAuley je tiež obvinený z účasti na predaji kokaínu. Súdny proces aj naďalej pokračuje.

Viac o téme: DrogaSmrťKokaínRebecca Tollan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu