Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Weinsteina uznali za vinného zo sexuálnych zločinov vrátane znásilnenia

Harvey Weinstein Zobraziť galériu (2)
Harvey Weinstein (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Bývalého amerického filmového producenta Harveyho Weinsteina v pondelok súdna porota v Kalifornii uznala za vinného z viacerých sexuálnych trestných činov vrátane znásilnenia, ktorých sa dopustil voči jednej žene. TASR správu prevzala v utorok z agentúry DPA a webovej stránky denníka The New York Times.

Porota Weinsteina uznala za vinného zo znásilnenia jednej ženy a ďalších dvoch sexuálnych trestných činov voči nej. V prípade sexuálneho útoku na ďalšiu ženu ho však vyhlásila za nevinného. Porotcovia neboli schopní vyniesť verdikt za obvinenia v troch ďalších bodoch obžaloby, ktoré sa vzťahujú na dve ženy, píše The New York Times.

Harvey Weinstein
Zobraziť galériu (2)
Harvey Weinstein  (Zdroj: SITA)

Obžaloba Weinsteina označila za "predátora", ktorý zneužil svoj vplyv vo filmovom priemysle na to, aby ženy nalákal na schôdzky. Neskôr ich izoloval a napadol, píše americký denník. Právnici obhajoby tvrdili, že ženy so sexuálnym stykom súhlasili a vo svojich vyjadreniach o telesnom kontakte zveličovali či zavádzali.

Predmetné obvinenia voči Weinsteinovi vzniesli štyri ženy v období rokov 2004 až 2013. K väčšine útokov došlo v hoteloch v Beverly Hills. Weinstein si už odpykáva 23-ročný trest väzenia za znásilnenie a ďalšie trestné činy po tom, čo mu ho v roku 2020 udelil súd v New Yorku.

Viac o téme: ProducentVinnýHarvey Weinstein
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu