Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kailisovej partner sa vraj priznal: Menoval hlavu korupcie

Francesco Giorgi sa mal priznať z korupcie. Zobraziť galériu (2)
Francesco Giorgi sa mal priznať z korupcie. (Zdroj: profimedia.sk)

BRUSEL - V korupčnom škandále EÚ týkajúceho sa bývalej podpredsedníčky europarlamentu Evy Kailisovej má byť zapletený jej partner Francesco Giorgi. Jednohlasne o tom informovali viaceré médiá. Zjavne priznáva, že bol súčasťou organizácie, ktorá využívala Maroko a Katar na zasahovanie do záležitostí EÚ.

Podľa medializovaných informácií sa jeden z podozrivých vo väzbe z korupčného škandálu okolo Európskeho parlamentu priznal. Partner odvolanej podpredsedníčky Európskeho parlamentu Evy Kailisovej, Francesco Giorgi, potvrdil, že je súčasťou organizácie, ktorú Katar a Maroko využívajú na zasahovanie do európskych záležitostí, informovali vo štvrtok noviny Le Soir a La Repubblica s odvolaním sa na vyšetrovacie dokumenty.

ilustračné video

Krajiny EÚ chcú so západným Balkánom budovať vzťahy a rozvíjať investície, tvrdá Heger (Zdroj: TASR/Rédli, Kotian)

Kaili priateľ sa priznal a vzniesol vážne obvinenia proti Panzeriovi

Podľa správy Kailisovej partner, ktorý je sám asistentom v kancelárii talianskeho europoslanca, obvinil bývalého talianskeho europoslanca Piera Antonia Panzeriho, že je šéfom údajnej organizácie. Obaja sú stále vo väzbe. Podľa správy bolo jeho vlastnou úlohou spravovať hotovosť. Pokračoval, že dvaja poslanci dostali peniaze od Panzeriho. Na otázku Le Soir, Panzeriho právnik povedal, že tieto informácie nemá.

"Le Soir" a "La Repubblica" tiež informovali, že vyšetrovanie je zamerané na Maroko, ako aj na štát Katar v Perzskom zálive. V európskom zatykači, ktorý bol na Panzeriho manželku a dcéru vydaný minulý týždeň, je Maroko podozrivé aj z toho, že „za platbu politicky intervenovalo u poslancov Európskeho parlamentu v prospech Kataru a Maroka“. Zapletená do prípadu je aj marocká tajná služba.

Eva Kailisová tvrdí, že nevie o žiadnych peniazoch z Kataru.
Zobraziť galériu (2)
Eva Kailisová tvrdí, že nevie o žiadnych peniazoch z Kataru.  (Zdroj: profimedia.sk)

Grécka finančná polícia začala trestné stíhanie proti Kailisovej

V Grécku medzitým finančná polícia oficiálne začala konanie proti Kailisovej. Obvinená je z prania špinavých peňazí a úplatkárstva a vzťahuje sa na to, čo nie je výslovne stíhané belgickými orgánmi.

V praxi to pre Kailisovú znamená, že aj keď ju v Bruseli prepustia, bude sa musieť vrátiť späť na prokuratúru. V každom prípade bude konfrontovaná s obvinením z daňových únikov. To posledné je záležitosťou Grékov z dôvodu jej daňovej príslušnosti ku Grécku.

Viac o téme: KorupciaMarokoKatarEva KailisováFrancesco Giorgi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu