Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KATAR GATE Skonfiškovaná veľká suma peňazí: Kailisová obviňuje záhadnú tretiu osobu

Eva Kailisová tvrdí, že nevie o žiadnych peniazoch z Kataru.
Eva Kailisová tvrdí, že nevie o žiadnych peniazoch z Kataru. (Zdroj: profimedia.sk)

BRUSEL - Eva Kailisová bola obvinená z brania úplatku od Kataru, ktorý organizuje majstrovstvá sveta vo futbale. Bývalá líderka EÚ sa voči obvineniam bráni. Prostredníctvom svojho právnika šíri inú verziu príbehu.

Bývalá podpredsedníčka Európskeho parlamentu Eva Kailisová, ktorá je podozrivá z korupcie, vyhlásila, že veľká hotovosť v jej bruselskom byte nepatrila ani jej, ani jej partnerovi, ale tretej osobe. Michalis Dimitrakopoulos, jeden z jej právnikov, to povedal gréckej televízii Skai.

ilustračné video

Maroš Šefčovič zhodnotil české predsedníctvo v Rade EÚ (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

„Pani Kailisová sa spýtala svojho partnera, aké sú to peniaze,“ povedal Dimitrakopoulos. Spoločník odpovedal, že peniaze patria niekomu inému. "Potom pani Kailisová povedala, že nedovolí, aby finančné prostriedky, ktoré patrili niekomu inému, zostali v spoločnom byte." Z tohto dôvodu vzal Kailisovej otec tašku s peniazmi a vybral sa do hotela, kde sa mal objaviť nemenovaný príjemca.

Podľa informácií chce Kailisová vinu odmietnuť. Dimitrakopoulos odhalil časť stratégie v rozhovore s iným gréckym vysielateľom: „Krajiny ako Katar, Kuvajt alebo Omán nemali dôvod dávať pani Kailisovej peniaze, pretože im nemala čo ponúknuť,“ povedal. Dáte peniaze, ak na oplátku niečo dostanete. Pani Kailisová však iba presadzovala politiku Európskeho parlamentu, povedal pre Open TV.

Belgická justícia už mesiace vyšetruje podozrenie z korupcie, prania špinavých peňazí a zahraničného ovplyvňovania v prostredí Európskeho parlamentu. Hovorí sa, že Katarský emirát v Perzskom zálive, ktorý momentálne hostí majstrovstvá sveta vo futbale, sa pokúšal ovplyvňovať politické rozhodnutia darmi peňazí a tovaru.

Od piatka belgická justícia zatkla šesť podozrivých, z ktorých dvaja sú už na slobode. V nedeľu však vyšetrujúci sudca vydal na Kailisovú a ďalších troch zatykač. Obvinení sú z účasti v zločineckej organizácii, prania špinavých peňazí a korupcie.

Viac o téme: KorupciaEurópsky parlamentPranie špinavých peňazíEva KailiováEva Kailisová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu