Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zahraniční novinári prišli na Ukrajine o akreditácie: CNN a Skynews boli v Chersone skôr ako mesto oslobodili!

(Zdroj: Twitter/Viktor Kovalenko)

KYJEV – Niekoľko západných ale aj ukrajinských novinárov prišlo o akreditácie. Do oslobodeného Chersonu prišli skôr ako ukrajinskí vojaci. Porušili tak podmienky práce na území, kde sa bojuje.

Túto informáciu potvrdil ukrajinský generálny štáb. Podľa nich predstavitelia niektorých médií ignorovali obmedzenia a varovania a priniesli informácie o dianí skôr ako mali. Velitelia a hovorkyňa vojenských jednotiek im musí najskôr udeliť súhlas a musia byť uvedené do platnosti všetky stabilizačné opatrenia.

V tomto prípade tak ide o porušenie nariadenia číslo 73 z 3. marca 2022. Podľa dostupných informácii by malo ísť o šesť novinárov z americkej CNN a britskej Sky News. Informáciu potvrdila aj hovorkyňa ukrajinského veliteľstva Natalja Humeňuková. „Zákaz platí pre všetkých.“ Údajne by mali prísť o licenciu aj zástupcovia talianskych médií ale aj ukrajinských. Novinári boli v meste Cherson ešte pred príchodom vojska a zverejňovali zábery skôr ako mesto bolo oslobodené.

Vojna na Ukrajine trvá už 264 dní (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Zatiaľ čo do mesiaca september boli podmienky jednoduchšie, Ukrajina od októbra podmienky sprísnila, aby neboli ohrozené operačné plány postupu armády. Snaží sa tak držať informácie prísne pod kontrolou a neohroziť nielen vojsko ale aj obyvateľov Ukrajiny.

Viac o téme: VojnaNovináriPorušenie podmienokAkreditáciaRuskoUkrajinaCherson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu