Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Hororová nehoda v práci: Robotník spadol do tekutého kovu a ako zázrakom prežil

Elektrikár spadol do tejto pece s hliníkom s teplotou 720 stupňov.
Elektrikár spadol do tejto pece s hliníkom s teplotou 720 stupňov. (Zdroj: Stadtpolizei St.Gallen)

ST.GALLEN - Vo Švajčiarsku spadol 25-ročný mladík pri práci do hliníkovej pece a pristál po kolená vo vriacom horúcom tekutom kove. Ako zázrakom svoje zranenia prežil.

Pracovné úrazy sa stávajú často – len zriedkavo sú úrazy vážne a vyžadujú si dlhé lekárske ošetrenie. Mladý elektrikár z mesta St. Gallen vo Švajčiarsku mal po svojom boku veľmi výnimočného anjela strážneho, keď mal pracovný úraz a prežil.

archívne video

Nehoda na Zochovej ulici v Bratislave si vyžiadala päť obetí a desať vážne zranených ľudí (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Nešťastie sa podľa mestskej polície v St. Gallene stalo už večer 9. novembra 2022. Elektrikár chcel s kolegom pracovať na hliníkovej teplo udržiavacej peci. Muž z doposiaľ nejasných príčin spadol do kade s hliníkom s teplotou 720 stupňov Celzia. Robotník už bol podľa policajnej správy ponorený do skvapalneného kovu po kolená. Napriek zraneniam sa dokázal vytiahnuť von. Po tiesňovom volaní muža s rozsiahlymi popáleninami a zraneniami letecky previezli do Univerzitnej nemocnice v Zürichu, uviedla polícia. Ako prepadol otvorom do pece, je teraz predmetom policajného vyšetrovania.

Popáleniny vznikajú už pri výrazne nižších teplotách. Podľa Univerzitnej nemocnice Zürich sa bunky môžu poškodiť už pri teplotách 45 stupňov. Aké veľké sú zranenia, závisí od teploty a od toho, ako dlho ste boli tejto teplote vystavení. Pri najťažších popáleninách sú okrem kože poškodené aj svaly, šľachy, kosti a kĺby. Tí, ktorí sú postihnutí popáleninami štvrtého stupňa, necítia žiadnu bolesť, pretože nervové vlákna v koži boli zničené.

Viac o téme: HliníkPopáleninyRoztavenýSt. Gallen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu