Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zvrat v prípade ožiareného pracovníka, ktorého ošetrovali v Trnave: Všetko je inak!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

JASLOVSKÉ BOHUNICE - Pracovník, ktorý bol ošetrený vo Fakultnej nemocnici Trnava v stredu 9. novembra, nebol ožiarený. Informovala o tom hovorkyňa Jadrovej a vyraďovacej spoločnosti (JAVYS) Miriam Žiaková.

V stredu došlo v areáli spoločnosti v Jaslovských Bohuniciach k pracovnému úrazu zamestnanca zmluvného dodávateľa, ktorým je spoločnosť VUJE, v objekte, ktorý má v správe na výkon prác. "Pracovník si počas výkonu práce spôsobil rezné poranenie svalu stehennej časti na pravej nohe spojené s krvácaním. Nešlo o ožiarenie pracovníka. Rana bola len mierne povrchovo kontaminovaná," uviedla Žiaková. Ako doplnila, povrchová kontaminácia neohrozovala zdravie pacienta a ani ošetrujúci personál.

Archívny článok: Tretí blok JE Mochovce bude počas septembra zavážaný palivom, v plnej prevádzke by mal byť od januára 2023

Tretí blok JE Mochovce bude počas septembra zavážaný palivom, v plnej prevádzke by mal byť od januára 2023 (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

"Vyčistenie rany sa vykonalo na mieste príjmu v nemocnici v Trnave, kde bol pacient prevezený, nakoľko vzhľadom na charakter zranenia nebolo možné vykonať dekontamináciu na mieste úrazu, ani na zdravotnom stredisku v Jaslovských Bohuniciach," informovala hovorkyňa spoločnosti. Dekontamináciu vykonali zamestnanci spoločnosti JAVYS. "Ide o štandardný postup, v prevažnej väčšine sa však v takýchto prípadoch prípadná dekontaminácia robí v zdravotnom stredisku spoločnosti pred následným ošetrením v nemocnici. Za bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci na pracovisku, kde k úrazu došlo, zodpovedá zmluvný dodávateľ," povedala Žiaková.

Viac o téme: ElektráreňPracovníkTrnavaFakultná nemocnicaJaslovské Bohunice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu