Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Rusko opäť porušilo medzinárodné právo, na Ukrajine vypustilo zakázané bomby: Terčom boli civilisti

Rusi vypustili na civilistov svojho nepriateľa zakázané zbrane.
Rusi vypustili na civilistov svojho nepriateľa zakázané zbrane. (Zdroj: Youtube/OPERATION ANALYSIS)

BACHMUT – Vojna na Ukrajine sa pre Rusko nevyvíja podľa plánov už od samotného začiatku. Niekoľko dní, nanajvyš týždňov, sa zmenilo na dlhotrvajúci vojenský konflikt, ktorý trvá už viac ako osem mesiacov. Putin nedokázal obsadiť Kyjev a v októbri prišiel o veľké časti územia v Chersonskej oblasti. Misky váh sa snaží aspoň vyrovnať, no robí to nehumánnym a drastickým spôsobom.

Ruskej agresii na Ukrajine sa tentoraz nevyhlo mesto Bachmut v Doneckej oblasti. Moskva podľa Ženevského dohovoru o ochrane obetí vojny porušila medzinárodné právo, keď zaútočila na mesto termobarickými zbraňami, uvádzajú Wiadomości. Rakety dopadali na civilné objekty, v ktorých sa ukrývalo domáce obyvateľstvo. Bombardovanie prebehlo niekoľko kilometrov od zóny bojov. 

Nahrávka, ktorá sa objavila na sociálnych sieťach potvrdzuje, že nepriateľ skutočne použil tieto rakety. Útok sa podarilo zaznamenať ukrajinským vojakom, ktorí sa v tom čase nachádzali v zákopoch. Neskrývali svoj hnev na opakovanú brutalitu Putinových jednotiek. 

Kremeľ týmito metódami masívne a kruto zabíja posledných civilistov, ktorí aj napriek pretrvávajúcim bojom ešte neopustili svoje domovy. Úroveň krutosti termobarickej zbrane je tak obrovská, že ju medzinárodné spoločenstvo považuje za absolútne nehumánny spôsob boja. Tieto rakety obsahujú látku, ktorá má za cieľ vyhubiť všetko nad miestom dopadu. Bojový plyn, ktorý je vypustený na celú oblasť nad miestom dopadu, je tvorený z práškového hliníka a železa, ktoré po zapálení horia pri teplote 3-tisíc stupňov Celzia. Tento plyn je schopný vytvárať ohnivé dažde a následné masové požiare. Po kontakte s ľudským telom dochádza k úplnému zhoreniu až prepáleniu. 

Viac o téme: Vojna na UkrajineBachmutTermobarická zbraň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu