Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Našli sa dve obete zo šesťčlennej posádky havarovaného lietadla: Na palube bol známy nemecký podnikateľ

(Zdroj: SITA/Costa Rica Public Security Ministry Photo via AP)

LIMÓN - Dve obete piatkového pádu súkromného lietadla pri pobreží Kostariky, na palube ktorého boli piati nemeckí občania a švajčiarsky pilot, našli v sobotu záchranárske tímy. Ide o jednu dospelú osobu a jedno dieťa. Informujeme na základe správ agentúry DPA a AFP.

Telá obetí boli nájdené v mori, povedal v televízii Canal 6 v sobotu miestneho času kostarický minister pre verejnú bezpečnosť Jorge Torres. Denník Bild uvádza, že na palube bol známy nemecký podnikateľ Rainer Schaller, zakladateľ siete posilňovní McFit, jeho partnerka, ďalší nemenovaný muž a dve deti. Kostarické ministerstvo zahraničných vecí identitu obetí nezverejnilo.

Stroj prestal komunikovať s kontrolnou vežou

Kostarické úrady dostali upozornenie o zmiznutí lietadla, ktoré smerovalo z mesta Palenque ležiacom v štáte Chiapas na juhovýchode Mexika na kostarické letisko Límon, v noci na sobotu. Stroj prestal komunikovať s kontrolnou vežou blízko obce Barra de Parismina, ktorá leží len pár minút od Límonu.

Asi 28 kilometrov od letiska Limón bol nájdený vrak lietadla

"Lietadlo zmizlo z radaru zhruba 25 míľ pred letiskom Límon. Stroj mal pristáť o 18.58 h, stratili sme ho vo výške 2000 stôp (okolo 600 metrov)," povedal riaditeľ úradu civilného letectva Fernando Naranjo. V priebehu soboty bol asi 28 kilometrov od letiska Limón nájdený vrak lietadla vrátane cestovných tašiek a ruksakov pasažierov.

Viac o téme: NehodaLietadloObeteKostarika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu