Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Pri Kostarike zmizlo luxusné lietadlo! Veľké pátranie: Na palube mal byť aj známy multimilionár

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SAN JOSÉ - Kostarické úrady dnes našli trosky lietadla, na palube ktorého cestovalo päť ľudí z Nemecka. Medzi cestujúcimi bol šéf najväčšej siete posilňovní v Nemecku McFit Rainer Schaller, píšu nemecké médiá. Tým to potvrdila aj hovorkyňa spoločnosti. Úrady pátrajú po lietadle od noci nadnes, o osude cestujúcich a posádky zatiaľ nemajú žiadne poznatky, napísala agentúra EFE.

Trosky, o ktorých sa úrady domnievajú, že patria hľadanému lietadlu, sa našli v mori zhruba 30 kilometrov od brehu. Boli medzi nimi časti trupu, sedadlá a taška, uviedla televízna stanica Teletica s odvolaním sa na ministerstvo verejnej bezpečnosti tejto stredoamerickej krajiny. "Zatiaľ sme nenašli pozostatky ani nikoho živého," uviedol námestník ministra vnútra Martín Arias.

Na palube mal byť aj nemecký podnikateľ

Lietadlo, ktoré letelo z Mexika do Kostariky, zmizlo z radarov v noci na dnes. Podľa nemeckých médií bol na palube šéf najväčšej nemeckej siete posilňovní McFit Rainer Schaller a jeho manželka Christiane Schikorská. Potvrdila to aj hovorkyňa firmy McFit Jeanine Minatyová. V lietadle cestovali aj traja ďalší nemeckí občania vrátane dvoch detí.

Ministerstvo bezpečnosti oznámilo, že sa komunikácia prerušila, keď sa stroj cez more priblížil k letisku v meste Limón. Úrady pre zlé poveternostné podmienky pátranie v noci prerušili, dnes ho záchranné zložky obnovili.

Viac o téme: LietadloZáchranáriZmiznutiePátranieNemeckoKostarika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu