Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Francúzskom otriasa nález mŕtveho dievčaťa v debne: Z vraždy obvinili 24-ročnú ženu

Bezdomovkyňa malú Lolu znásilnila a zavraždila. Zobraziť galériu (3)
Bezdomovkyňa malú Lolu znásilnila a zavraždila. (Zdroj: Facebook)

PARÍŽ - Francúzska polícia vyšetruje piatkový nález tela dvanásťročného dievčaťa v debne v parížskom 19. obvode. Pred vyšetrujúcim sudcom v pondelok stála psychicky narušená 24-ročná Dahbia B., ktorá bola obvinená z vraždy, znásilnenia a mučenia maloletej. Obvinený bol aj 43-ročný muž, ktorý bol obvinený z toho, že jej pomáhal s prepravou tela, informovala dnes agentúra AFP.

Rodičia kontaktovali políciu v piatok popoludní, keď sa ich dcéra, o ktorej úrady informujú iba ako o Lole, nevrátila zo školy. Jej telo zamaskované handrami v nepriehľadnej plastovej debne našiel pred polnocou bezdomovec v areáli rezidencie, kde dievča s rodinou bývalo. Podľa výsledkov pitvy bolo dievča uškrtené. 

Dvadsaťštyriročnú ženu v utorok parížsky vyšetrujúci sudca obvinil z vraždy a znásilnenia s priťažujúcimi okolnosťami, povedal AFP zdroj oboznámený so situáciou. Podozrivá bola zatknutá v sobotu za úsvitu v obci Bois-Colombes.

Francúzskom otriasa nález mŕtveho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Žena podľa vyšetrovateľov pri výpovedi "kolísala medzi uznaním a popieraním skutočností". Povedala, že "obeť odvliekla do bytu svojej sestry, ktorá žije v rovnakom dome ako dievča, donútila ju osprchovať sa a potom sa dopustila sexuálneho zneužívania a ďalšieho násilia, ktoré viedlo k jej smrti, a ukryla telo v debne". "Na každej nohe obete bola červeno napísaná nula a jednotka," uviedol parížsky prokurátor. Obvinená Dahbia B. sa mala tiež svojím činom chváliť a chcela časti tela dokonca predať.

Štyridsaťtriročný muž, ktorý stál pred súdom neskôr, bol obvinený z toho, že žene pomáhal s prepravou a ukrývaním tela. Súd naňho uvalil dohľad, pretože pre povahu trestného činu nemôže zostať vo väzbe.

Francúzskom otriasa nález mŕtveho
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Počas víkendu k domu, kde dievča žilo, začali ľudia prinášať kvety a klásť odkazy. Obyvatelia štvrte serveru BFM TV povedali, že ich deti sa teraz boja samy chodiť po ulici a rodičia ich všade sprevádzajú. Škola, do ktorej Lola chodila, povolala špeciálneho krízového psychológa. Školu dnes tiež navštívila starostka Paríža Anne Hidalgová a minister školstva Pap Ndiaya.

Viac o téme: DievčaVraždaZnásilnenieLolaDahbia B.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu