Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia zatkla šelmu z lesa: Muž pod touto prezývkou je podozrivý zo série znásilnení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Francúzska polícia v stredu zadržala muža, o ktorom predpokladá, že v rokoch 1998 – 2008 znásilnil päť žien. Násilník dostal prezývku "šelma z lesa". Informuje o tom správa z agentúry AFP, odvolávajúcej sa na televíziu France Info.

Šesťdesiatdvaročný muž bol zatknutý v departemente Seine-et-Marne ležiacom východne od Paríža. Čeliť bude pravdepodobne obvineniam zo znásilnenia s použitím zbrane, únosu a zadržiavania proti jeho vôli. Polícia v minulosti opakovane žiadala verejnosť o pomoc s identifikáciou páchateľa, ktorý pri znásilneniach v okolí Paríža a prístavného mesta La Rochelle ležiaceho v departemente Charente-Maritime na západe Francúzska používal rovnaký postup.

Vo všetkých prípadoch našli stopy jeho DNA

"Nezakrýval si tvár a vo všetkých prípadoch sa našli stopy jeho DNA," uviedol hlavný vyšetrovateľ Philippe Guichard v roku 2019, keď polícia spustila verejnú kampaň na identifikáciu páchateľa. Agentúra AFP dodala, že všetky obete mali od 15 do 19 rokov. Páchateľ ich pred samotným znásilnením napadol s nožom a donútil ísť s ním do lesa.

Viac o téme: ZatknutieZnásilneniePáchateľPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu