Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

O chorú manželku sa staral 40 rokov, teraz ju utopil v mori: Neuveriteľné, ľudia s ním sympatizujú!

(Zdroj: Getty Images)

TOKIO – Japonec Hiroshi Fujiwara čelí podozreniu zo zavraždenia svojej manželky, ktorú strčil do mora. Údajne ho už „unavilo starať sa o ňu“. So svojím činom sa priznal najstaršiemu synovi.

81- ročný muž Hiroshi Fujiwara bol zatknutý pre podozrenie z vraždy. O svoju zdravotne postihnutú manželku sa staral sám a viac ako 40 rokov. O incidente informoval políciu v Oiso v prefektúre Kanagawa jeho najstarší syn. Otec sa mu priznal, že "mamu strčil do mora", informuje Unilad.

K incidentu prišlo vo štvrtok 3.11.,  o 17:30, keď odviezol manželku (79) autom k mólu na prechádzku. Nehybné telo manželky objavili na hladine mora v ten istý deň okoloidúci okolo siedmej hodiny večer.

Jeho čin vyvolal pobúrenie verejnosti a poukázal na potrebnú ochranu starších obyvateľov v Japonsku. No našli sa aj takí, ktorí odporučili eutanáziu na zmiernenie utrpenia nevyliečiteľne chorých dospelých. Iní tvrdili, že sympatizujú s mužom, ktorého rola staršieho opatrovateľa pravdepodobne nedostala od štátu primeranú pomoc. Vláda údajne dlhodobo ignoruje problém zneužívania starších ľudí. Podľa South China Morning Post v krajine je viac ako štvrtina ľudí starších ako 65 rokov. Minuloročný prieskum japonského ministerstva zdravotníctva a sociálnej starostlivosti informoval o viac ako 17 tisícoch prípadov fyzického napadnutia starších ľudí ich rodinnými príslušníkmi. O život z tohto dôvodu prišlo 25 ľudí.

V júli 2021 bol napríklad zatknutý 59-ročný muž z mesta Fukuoka za zabitie svojich rodičov, pretože rušili sledovanie jeho televízie. "Vždy, keď ma rodičia požiadali, aby som sa o nich postaral, musel som prerušiť anime, ktoré som pozeral. Už som to nemohol vydržať," povedal vtedy na polícii.

Komisia potvrdila, že príčinou smrti Milana Lučanského bola samovražda, jej činnosť sa končí (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

 

Viac o téme: VraždaJaponskoStarnúca generácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu