Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Neznámi páchatelia v Pakistane spustili streľbu na dva školské autobusy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ISLAMABAD - Najmenej štyri deti utrpeli zranenia počas paľby na dva školské autobusy na severozápade Pakistanu. Útoky sa odohrali v meste Svát, ktoré je rodiskom laureátky Nobelovej ceny za mier Malály Júsufzajovej. V pondelok o tom informovala miestna polícia.

Pri streľbe na autobus v Sváte prišiel o život vodič autobusu a jedného mladíka zranili dve guľky, jeho stav je však stabilizovaný a nachádza sa mimo ohrozenia života. Druhý útok sa odohral na predmestí Svátu a zranenia pri ňom utrpeli traja študenti. "Páchatelia prišli na motocykloch a po streľbe z miesta činu ušli. V súčasnosti po nich pátrame," uviedla polícia. K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil.

V posledných dňoch sa zvýšilo napätie

V Pakistane bol v posledných mesiacoch relatívny mier. V posledných dňoch sa tam však zvýšilo napätie po správach o tom, že sa v oblasti začínajú zoskupovať talibanské jednotky. Pakistanský Taliban v uplynulých rokoch ostreľoval a podpálil v regiónoch blízko hraníc s Afganistanom stovky škôl, najmä dievčenských. Jeho príslušníci tiež takmer usmrtili aktivistku Malálu Júsufzajovú, ktorá v meste Svát bojovala za právo žien na vzdelanie, za čo ako 17-ročná získala v roku 2014 Nobelovu cenu za mier.

Viac o téme: StreľbaPakistánNeznámi páchateľDva školské autobusy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu