Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Prevádzač havaroval v Břeclavi s dodávkou s migrantmi, nehoda si vyžiadala 21 zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook-Policie ČR)

BŘECLAV - Dvadsaťjeden zranených si vyžiadala nehoda dodávky vezúcej nelegálnych migrantov, ku ktorej došlo v sobotu ráno v meste Břeclav ležiacom na juhovýchode Moravy pri hraniciach so Slovenskom. TASR o tom informuje na základe správ serverov tn.cz a denik.cz.

Dodávku riadil prevádzač, ktorý okolo 07.00 h na hraničnom priechode Lanžhot – Brodské nezastavil na kontrolu a začal veľkou rýchlosťou unikať smerom na Břeclav. Tam nezvládol prejazd zákrutou a narazil do dvoch zaparkovaných áut, zvalil dopravnú značku a oškrel dom. V dodávke bolo 29 migrantov zo Sýrie. "Prevádzač s dodávkou počas prenasledovania narazil úmyselne do policajného auta a snažil sa ho vytlačiť z cesty," povedal Deníku Rovnost policajný hovorca Petr Vala.

"Na mieste sme ošetrili 21 ľudí, šesť z nich je zranených ťažko, zvyšok stredne ťažko alebo ľahko," povedala TN.cz hovorkyňa záchranárov Michaela Bothová. "Medzi zranenými je aj päť detí," dodala. Ošetrovaných previezli záchranári do nemocníc. Prevádzač bol zadržaný a po výsluchu v prítomnosti tlmočníka a zistení všetkých okolností prípadu bude spresnená právna kvalifikácia jeho rokovania, uviedla polícia.

Kontroly na hraniciach by mali byť desať dní

Česká polícia začala od polnoci zo stredy na štvrtok vykonávať kontroly po celej dĺžke štátnych hraníc so Slovenskom, a to na 17 cestných, siedmich železničných a troch riečnych priechodoch i na tzv. zelenej hranici. K tomuto kroku políia pristúpila pre zvyšujúci sa počet migrantov, ktorí cez územie SR a ČR prechádzajú do Nemecka a Rakúska.

Kontroly by sa mali vykonávať minimálne desať dní, teda do 8. októbra, avšak česká vláda môže rozhodnúť o ich predĺžení. Polícia ČR v sobotu na Twitteri uviedla, že k siedmej hodine 1. októbra bolo zadržaných 345 migrantov, 26 prevádzačov a tri hľadané osoby. Skontrolovaných bolo 20.956 osôb, na Slovensko policajti vrátili 144 osôb.

Viac o téme: HaváriaČeskoDodávkaMigrantiBřeclav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu