Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hrôza v materskej škole: Deťom podávali jedlo vo vreciach na odpadky

Materská škola podáva deťom obedy vo vreciach na odpadky. Zobraziť galériu (2)
Materská škola podáva deťom obedy vo vreciach na odpadky. (Zdroj: TV Nova/screenshot)

PRAHA - Učiteľky v materskej škole v pražskom Smíchove upozornili na vážny problém. Deťom tam podávali jedlo vo vreciach na odpadky, aby kuchárky nemuseli umývať riady. Riaditeľka akékoľvek pochybenie odmieta. Podľa nej sú vrecia vhodné na teplé jedlo. S tým ale nesúhlasia hygienici. Riaditeľka sa o svoje miesto zatiaľ nemusí báť, zriaďovateľ škôlky ju neplánuje odvolať.

Jedlo takýmto neobvyklým spôsobom deťom podávali už desať rokov. Jeden z rodičov a zároveň predseda SRPŠ Pavel Kroupata k tomu podľa TV Nova povedal: "Keď vezmem vrece na odpadky, ktoré nie je certifikované, a ešte do neho dám jedlo, ktoré môže mať 90 stupňov, tak niečo sa tam uvoľňovať môže."

"My sme nesúhlasili s tým, čo tam robia. Tak sme boli aj s deťmi vyhodení na inú polovicu záhrady. Mne sa nepáčil ten prístup. Tak som sa rozhodla dať výpoveď," vysvetlila bývala učiteľka MŠ Kroupava Vendula Petelíková.

Pražská hygienická stanica oznámila: "Vrecká na odpad HDPE nie sú výrobcom určené pre styk s potravinami, čo je v rozpore s požiadavkou platnej legislatívy. S kontrolovanou osobou sa začne správne konanie."

Hrôza v materskej škole:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Riaditeľka o probléme nechcela komunikovať. Štábu TV Nova len povedala: "Ja sa nebudem vyjadrovať, nech sa vyjadrí pani starostka." Na nahrávke zo stretnutia starostky mestskej časti Prahy 5 Renáty Zajíčkovej s rodičmi starostka hovorí, že keď sa to rodičom nepáči, nech zmenia škôlku. "Ja som presvedčená, že sa tu nepácha žiadne zlo na deťoch. Zatiaľ dôkaz na to nemám, budem čakať na dôkaz z kontroly," uviedla starostka. Záznam bol vytvorený ešte pred výsledkom hygienickej kontroly.

Lenže ani správa hygienikov nebola pre starostku dostatočná. Dôverný zdroj totiž televízii prezradil, že starostka a riaditeľka sú dobré kamarátky. "Ako zriaďovateľ prijmeme adekvátne opatrenia. Bude to napríklad vytýkací list a podobne. Zatiaľ sme nenašli dôvody na odvolanie," dodala starostka Zajíčková.

Viac o téme: DetiJedloMaterská školaPrahaVrecia na odpadky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu