Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Fínska premiérka sa zabávala na bujarej párty: Musela absolvovať test na DROGY!

Sanna Marinová Zobraziť galériu (3)
Sanna Marinová (Zdroj: SITA/Roni Rekomaa/Lehtikuva via AP)

HELSINKI- Fínska premiérka Sanna Marinová v piatok povedala, že absolvovala test na prítomnosť drog. Ten od nej žiadali po zverejnení videa, na ktorom sa zabáva na večierku. TASR správu prevzala z agentúry Reuters a webovej stránky stanice BBC.

"Dnes som absolvovala test na drogy a výsledky budú k dispozícii v priebehu týždňa," povedala Marinová na tlačovej konferencii. "Nikdy v živote som drogy neužívala," dodala. Opoziční politici i členovia jej vládnej koalície premiérku vyzývali, aby podstúpila testy na drogy. Reagovali na vo štvrtok zverejnené video, na ktorom sa 36-ročná politička zabáva na večierku a ktoré vyvolalo kritiku. "Verím, že ľudia majú pochopenie, že voľný čas a pracovný čas sa dajú oddeliť," povedala Marinová, ktorej vyjadrenia sprostredkovala BBC.

Bujará párty fínskej premiérky skončila na sociálnych sieťach, takto to roztočila Sanna Marinová

Bujará párty fínskej premiérky skončila na sociálnych sieťach, takto to roztočila Sanna Marinová (Zdroj: Instagram.com)

Sanna Marinová
Zobraziť galériu (3)
Sanna Marinová  (Zdroj: SITA/Roni Rekomaa/Lehtikuva via AP)

Fínska premiérka tiež uviedla, že jej schopnosť vykonávať premiérske povinnosti nebola počas tej noci narušená. "Som presvedčená, že moja schopnosť vykonávať funkciu bola skutočne dobrá," povedala a dodala, že v deň večierka nemala žiadne oficiálne stretnutia. Marinová sa stala premiérkou v roku 2019 ako 34 ročná a odvtedy viackrát organizovala večierky vo svojej oficiálnej rezidencii.

V decembri 2021 čelila intenzívnej kritike za účasť na na tanečnej párty až do skorých ranných hodín, hoci vedela, že bola vystavená nákazlivému ochoreniu COVID-19. Prieskum verejnej mienky pre fínsku televíziu MTV3 v tom čase ukázal, že dve tretiny opýtaných pokladali noc strávenú vonku na zábave za "vážnu chybu" Marinovej.

Viac o téme: DrogyPremiérkaPárty FínskoSanna Marinová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu