Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

AKTUÁLNE Prezident USA má opäť pozitívny test na COVID: Ide o vzácny prípad!

Joe Biden Zobraziť galériu (2)
Joe Biden (Zdroj: SITA/AP Photo/Susan Walsh)

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden mal dnes opäť pozitívny test na koronavírus. Podľa lekára Bieleho domu Kevina O'Connora je prezident bez príznakov ochorenia a cíti sa dobre. Biden sa kvôli pozitívnemu testu znovu uchýli do izolácie.

Karanténny režim ukončil až túto stredu, keď mal predtým dva testy na koronavírus negatívne. Po negatívnych testoch nosil po dobu desiatich dní nosiť rúško v prítomnosti ďalších osôb a pravidelne ho budú testovali práve pre prípad, že by sa uňho covid objavil znova.

Ide o vzácny prípad návratu infekcie

Bidenov ošetrujúci lekár uviedol, že ide o vzácny prípad návratu infekcie po liečbe antivirotikom. V súlade s pokynmi amerického Strediska pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) strávi Biden znovu v izolácii najmenej päť dní. CDC uvádza, že väčšina prípadov, keď sa choroba vráti, má len mierny priebeh. Závažný priebeh stredisko nezaznamenalo.

Joe Biden
Zobraziť galériu (2)
Joe Biden  (Zdroj: SITA/AP Photo/Susan Walsh)

Biden (79) je najstarším prezidentom USA, aký bol kedy zvolený, avšak jeho lekár uvádza, že jeho zdravotný stav je vo všeobecnosti dobrý. Voči covidu bol plne zaočkovaný dvoma dávkami a následne dostal aj dve posilňovacie dávky vakcíny.
 

Viac o téme: USAPozitívnyKoronavírusJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu