Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obľúbené talianske letovisko zasiahli požiare! Vystrašení turisti unikali plameňom, zachraňovali ich z mora

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Armando Franca))

RÍM - Lesný požiar vypukol v piatok poobede v známom talianskom prímorskom letovisku Bibione. Miestna pobrežná stráž musela z mora zachraňovať niekoľko turistov utekajúcich pred plameňmi. Informujeme o tom na základe správy agentúry DPA.

Pri požiari v tejto turistami vyhľadávanej oblasti zasahovalo niekoľko hasičských jednotiek a jeden vrtuľník. Oheň sa im podarilo dostať pod kontrolu v piatok večer. Zástupca primátora mesta San Michele al Tagliamento Pierluigi Grosseto uviedol, že momentálne v Bibione nehlásia žiadne nezvestné osoby. Miestna polícia v súčasnosti vyšetruje príčiny vzniku požiaru.

Podľa Grosseta je možné, že sa plamene vznietili sami z dôvodu pretrvávajúceho sucha. Hasiči pre extrémne horúčavy zasahujú pri lesných požiaroch vo viacerých talianskych oblastiach vrátane ostrovov Sicília a Sardínia. Plamene zachvátili aj región Južné Tirolsko, kde pri obci Frassilongo zasahovalo 90 hasičov, dve hasičské lietadlá a dva vrtuľníky. V Toskánsku zasahovali v piatok členovia hasičského zboru mesta Lucca pri požiari v olivovom háji.

Viac o téme: TeploPožiarSuchoTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu