Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Záhadná smrť Čecha v Taliansku: Mŕtvy na lodi! V Alpách zas zachraňovali dvoch českých turistov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Talianska pobrežná hliadka v stredu popoludní našla mŕtveho českého turistu na lodi, ktorá sa nachádzala pri ostrove Elba. Informuje o tom miestna tlač. Príčiny úmrtia úrady vyšetrujú. V talianskych a rakúskych Alpách v stredu zachraňovali dvoch českých turistov, ktorí skončili v nemocnici.

V stredu neskoro popoludní talianska pobrežná hliadka zasahovala na plavidle plaviacom sa pod britskou vlajkou, kde našla mŕtveho muža. Podľa úradov išlo o zhruba 30-ročného občana Českej republiky. Loď sa nachádzala pri meste Porto Azzurro na ostrove Elba. Úrady prešetrujú príčinu smrti, nevylučujú samovraždu.

Turistov zachraňovali aj z hôr

V stredu vrtuľník záchrannej služby vyzdvihol pri priesmyku Giau v Dolomitoch tridsaťtriročného turistu z Česka, ktorému prišlo nevoľno. Muža previezli do nemocnice, kde ho vyšetrili. V rakúskych Alpách pri vrchole Grosser Donnerkogel sa pri výstupe zranila 22-ročná česká turistka. Žena si poranila členok a museli ju previezť do nemocnice, napísala agentúra APA.

Na konci júla našla polícia v talianskom letovisku Bibione mŕtveho šesťdesiatsedemročného Čecha. Muž býval v obytnom vozni a jeho pozostatky boli v pokročilom stave rozkladu. Výsledky prvých analýz podľa vyšetrovateľov ukazujú, že smrť nemá cudzie zavinenie, napísala miestna tlač.

Viac o téme: TuristiČeskoTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu