Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Cestujúci, POZOR! Viaceré letiská zaznamenali globálny výpadok systému na odbavenie pasažierov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR - Bohdan Kočák )

PRAHA - Globálny výpadok systému na odbavenie cestujúcich, ktorý dnes komplikuje prevádzku aj na pražskom letisku, hlási okrem iného letisko v Londýne, Zürichu, Budapešti či Sydney. Odvetvie leteckej dopravy sa na začiatku letnej sezóny okrem tohto technického problému stretáva aj s nedostatkom zamestnancov a štrajkami.

O chaose na letisku v Sydney na začiatku školských prázdnin píše spravodajský server News.com.au. "Nemohol som sa odbaviť, aplikácia nefunguje, odbavenie batožiny nefunguje a na zákaznícky servis sa tvoria obrovské rady," uviedol jeden z cestujúcich. "Dovoľujeme si vás informovať, že z dôvodu globálneho technického problému sa v Budapešti výrazne preťahuje odbavenie, podobne ako na iných letiskách," informovalo na facebooku letisko v Budapešti. Podľa serveru Portfolio.hu sa problém týka okrem iného aj letísk v Nemecku, Francúzsku či Británii.

Archívne video: Opitý Slovák sa vyzliekol v lietadle, spacifikovala ho až polícia

Opitý Slovák sa vyzliekol v lietadle, spacifikovala ho až polícia (Zdroj: Tip čitateľa)

O technickej poruche systému odbavenia Altea na letisku v Zürichu informoval server 20min.ch. Závadu potvrdila hovorkyňa letiska, pasažieri museli byť odbavovaní manuálne. O výpadku systému na londýnskych letiskách Heathrow, Gatwick, Luton a Stansted píše server MyLondon.news. Odbavenie cestujúcich na pražskom letisku síce pokračuje, je však pomalšie a preťahuje sa. To môže spôsobovať aj fronty, oznámila ČTK hovorkyňa Letiska Praha Klára Divíšková. "Dnes o 10:40 vypadol systém na check-in odbavenie na globálnej úrovni. Odbavenie sa časovo predlžuje a môžu sa tvoriť rady. Problém nie je na strane Letiska Praha. Ďakujeme za pochopenie a za trpezlivosť," uviedla Divíšková. Ako dlho môžu problémy trvať, zatiaľ nie je jasné.

Cestujúci, POZOR! Viaceré letiská
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Štrajk za vyššie mzdy dnes obmedzil dopravu na parížskom letisku Charlesa de Gaullea a ďalších francúzskych letiskách. Podľa odborov by protest mohol trvať až do nedele. V susednom Nemecku sa dnes koná výstražný štrajk zamestnancov zodpovedných za údržbu infraštruktúry na hamburskom letisku.

Viac o téme: LetiskoCestujúciPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu