Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalšia zbytočná tragédia: Babička zabudla vnúčika (†3) v rozpálenom aute! Zadusil sa

Kendrick sa zadusil v rozpálenom aute Zobraziť galériu (3)
Kendrick sa zadusil v rozpálenom aute (Zdroj: GoFundMe/screenshot)

ATLANTA - Trojročný Kendrick z americkej Georgie zomrel po tom, čo ho jeho stará mama nechala v aute počas horúceho letného dňa. Svoju chybu si uvedomila až po troch hodinách, kedy už bolo, bohužiaľ, neskoro. Rodina založila na pohreb chlapčeka finančnú zbierku, pretože sama si nemôže dovoliť ho zorganizovať.

Dopravná nehoda vo Fiľakove: Cyklistka bez prilby môže hovoriť o šťastí (archívne video)

Dopravná nehoda vo Fiľakove: Cyklistka bez prilby môže hovoriť o šťastí (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

V americkom štáte Georgia tragicky zomrel 26. júna trojročný chlapec. Ako informuje Fox News, stalo sa tak v rozpálenom aute. Jeho babka ho nechala na zadnom sedadle, čo si uvedomila až po niekoľkých hodinách.

Podľa koronera z okresu Muscogee si malého Kendricka všimol okolo 20:30 tamojšieho času jeho strýko, ktorý šoféroval SUV Nissan do reštaurácie rýchleho občerstvenia v Columbuse. Okolo 21:00 bol chlapec vyhlásený za mŕtveho. Podľa predbežných správ sa udusil. Teploty sa v ten deň v danej oblasti vyšplhali až na 35 stupňov Celzia.

Ďalšia zbytočná tragédia: Babička
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Chlapček strávil väčšinu nedele s príbuznými vrátane svojich troch sestier a starej mamy, uviedla miestna polícia. Domov sa ale vrátili bez neho okolo 17:30. Babička vošla do spálne, deti jedli a hrali sa. O tri hodiny neskôr si pri počítaní detí všimla, že Kendrick chýba. Zavolala preto jeho strýkovi, ktorý bol na Wendy's Drive-Thru na Wynnton Road, a spýtala sa, či nie je s ním. Strýko to poprel, no Kendricka našiel o niečo neskôr v SUV Nissan.

 

V súčasnosti nie je ešte známe, či budú vznesené obvinenia voči rodine mŕtveho chlapca. Na stránke GoFundMe bola spustená finančná zbierka na jeho pohreb. Píše sa v ňom: "Kendricka milovala jeho matka Yolanda Thomas a otec Kendrick Engram, ako aj 6 súrodencov a množstvo rodiny a priateľov. Bol energický, milujúci a plný života!" Do stredajšieho rána sa zozbieralo 520 amerických dolárov (asi 495 eur). Podľa organizácie Safe Kids tento rok zomrelo v rozpálených autách v USA už sedem detí.

Viac o téme: SmrťStará mamaHorúčavyUSARozpálené autoVideo: Tip čitateľa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu