Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Herec Ben Stiller sa stretol so Zelenským: Ste môj hrdina, nebojujete len za svoju vlasť, ale za celý svet

Ben Stiller sa stretol v Kyjeve s prezidentom Ukrajiny Volodymyrom Zelenským. Zobraziť galériu (2)
Ben Stiller sa stretol v Kyjeve s prezidentom Ukrajiny Volodymyrom Zelenským. (Zdroj: Facebook/Володимир Зеленський )

KYJEV - Jeden z najznámejších amerických hercov Ben Stiller pôsobí aj ako vyslanec z hľadiska humanitárnej pomoci. Aj preto vycestoval na Ukrajinu a stretol sa tam s prezidentom Volodymyrom Zelenským. Stalo sa tak pri príležitosti Svetového dňa utečencov.

Holywoodska hviezda Ben Stiller bol na Ukrajinu vyslaný ako zástupca OSN v rámci humanitárnej pomoci. V meste Ľvov sa stretol s americkou veľvyslankyňou Bridget A. Brinkovou. Informuje o tom The Washington Post. Okrem Kyjeva, kde navštívil ukrajinského prezidenta Zelenského, bol priamo aj v Irpine a Makarove. "Je to pre mňa veľká česť, naozaj úžasný pocit. Ste môj hrdina," povedal Stiller prezidentovi Ukrajiny.

Stiller žasol nad hereckými výkonmi Zelenského, ktorý sa pred zasadnutím do prezidentského kresla živil ako profesionálny herec. Teraz sa stal skutočným prezidentom krajiny, navyše v období, ktoré nechce zažiť žiadny vládca. "Je neuveriteľné, ako Ste dokázali zmobilizovať ukrajinský ľud, ako dokážete brániť svoju krajinu. Nebojujete len za svoju vlasť, ale za celý svet," dodal americký herec. 

Rozhovor Bena Stillera s prezidentom Zelenským v Kyjeve (Zdroj: Facebook/Володимир Зеленський )

Utečenci v Poľsku

Stiller ešte pred stretnutím so Zelenským navštívil ukrajinských utečencov v Poľsku, ktoré ich prijalo viac ako milión. Všetci boli nútení kvôli vojne opustiť svoje domovy. Herec sa vyjadril, že jeho cieľom je venovať väčšiu pozornosť Ukrajine aj z hľadiska humanitárnej pomoci.

"Veľa utečencov zdieľalo príbehy o tom, ako vojna zmenila ich životy, ako o všetko prišli. Teraz nevedia ako ďalej. Ochrana a pomoc utečencom by mala byť kolektívnou globálnou zodpovednosťou. Musíme si uvedomiť, že sa to môže stať komukoľvek a kdekoľvek na svete," uviedol Stiller. Ruská invázia na Ukrajinu spustila najrýchlejšiu krízu núteného vysídľovania od druhej svetovej vojny. 

Viac o téme: Humanitárna pomocOSNUkrajinaKyjevBen StillerVolodymyr ZelenskýVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu