Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ďalší vzdušný poplach! Neidentifikované lietadlo preletelo tromi štátmi NATO, vzlietli aj stíhačky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SOFIA - Dvojmotorové lietadlo Beechcraft s dvoma osobami preletelo včera večer bez povolenia nad vzdušným priestorom Maďarska, Rumunska, Srbska a Bulharska, oznámilo rumunské ministerstvo obrany. Pilot malého stroja nereagoval na žiadne signály. Nevyviedli ho z miery ani vojenské lietadlá.

"Lietadlo, ktoré preletelo vzdušným priestorom Rumunska na trase, ktorá zahŕňa Oradea, Caransebes a Drobeta-Turnu Severin, nevykazovalo známky nepriateľstva ani nebezpečného správania. Pilot nereagoval na rádiové výzvy a vizuálne signály vojenských lietadiel, ktoré sprevádzali lietadlo v súlade s medzinárodnými pravidlami," uvádza sa v oznámení rumunského ministerstva obrany, uvádza agentúra TASS.

Podľa dostupných informácií lietadlo odštartovalo z oblasti maďarského mesta Debrecín okolo 17:30 bez schválenia a letového plánu a s vypnutými transpondérmi. V maďarskom vzdušnom priestore sprevádzali lietadlo dve maďarské bojové lietadlá. Stroj okolo 19:00 počas dvoch minút preletel vzdušným priestorom Srbska a potom vstúpil do vzdušného priestoru Bulharska, píše blic.rs. "Bulharské úrady pracujú na mieste a skúmajú poslednú známu polohu lietadla s cieľom identifikovať ho a zistiť ďalšie podrobnosti," uvádza sa v oznámení rumunského ministerstva obrany.

Viac o téme: PreletNepovolenýVojenské lietadláBeechcraft
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu