Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Maďarskom otriasla šokujúca vražda: Mladá mamička utopila 2-mesačného syna vo vani! Prehovorili susedia

(Zdroj: Reprofoto - Facebook/Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság)

BUDAPEŠŤ – Celé Maďarsko ostalo v šoku. Krajinou doslova otriasol prípad 28-ročnej Evelyn, ktorá utopila svojho syna vo vani. Chlapček mal v tom čase iba dva mesiace. Jeho telo objavili až starí rodičia, ktorí sa prišli na vnuka pozrieť.

Na otrasný prípad upozornila maďarská polícia na sociálnej sieti. „Okamžite zavolali záchranku, ale lekár mohol už len konštatovať smrť dieťaťa,“ uviedli. Na miesto následne dorazila aj polícia, ktorá matku malého chlapca okamžite zadržala. Žena sa k činu otvorene priznala. K činu došlo 30. mája 2022. 

28-ročná žena v Maďarsku utopila dvojmesačného syna vo vani (Zdroj: Facebook/Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság)

Tomu, že môže dôjsť k takejto tragédii, údajne nič nenasvedčovalo. Evelyn mala žiť v šťastnom manželstve. Mladá matka sa na potomka podľa slov susedov tešila a po pôrode ju bolo často vidieť na ulici s kočíkom. Na prechádzke so synčekom ju videli aj deň pred tragédiou. 

Vylúčené nie sú popôrodné depresie 

Ako denníku Blikk ďalej prezradili susedia, mladá mamička pracovala v lekárni, jej manžel Szabolcs  bol zasa vodičom kamiónu. Jazdil však iba v rámci Maďarska, a tak mohol tráviť čas s rodinou. Z ich domu nebolo počuť ani hádky. Mladá rodina vraj netrpela ani finančnými problémami, dokonca nedávno začali s rekonštrukciou domu.

Podľa odborníkov sa nedá vylúčiť, že žena trpela popôrodnou depresiou. "V takýchto prípadoch má žena pocit, že staroslivosť o dieťa nezvláda a často uvažuje o samovražde. U týcjto žien sa niekedy objavujú tiež sklony k zavraždeniu svojho dieťaťa," uviedla psychologička Hajnalka Csehák. Dôležité preto je, aby bolo okolie v strehu a pri najmenšom náznaku depresie vzalo matku k odborníkovi. 

Viac o téme: MatkaNovorodenecUtopenieMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu