Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Ukrajinec prežil vlastnú popravu: Zastrelili ho ruskí vojaci, podarilo sa mu vyhrabať z hrobu!

Kuličenko prežil, jeho dvaja bratia, žiaľ, nie
Kuličenko prežil, jeho dvaja bratia, žiaľ, nie (Zdroj: YouTube/Суспільне Чернігів)

KYJEV - Ruskí vojaci Mykolovi Kuličenkovi a dvom jeho bratom zviazali ruky a nohy a strelili ich do hlavy. Telá potom zahádzali zemou. Ale guľka určená Mykolovi poškodila len mäkké tkanivá a podarilo sa mu prežiť. Dostal sa z hrobu a prišiel do najbližšej dediny, kde mu miestni poskytli úkryt, napísal bieloruský nezávislý denník Naša Niva o príbehu z Černihivskej oblasti na severe Ukrajiny. O prípade informovali aj ukrajinské a západné médiá.

Trojicu bratov po okupácii ich dediny Rusi uväznili. Tri dni ich vypočúvali a potom postrieľali. Ale po oslobodení obce boli v hrobe nájdené len dve telá. Muži mali zviazané ruky a nohy a strelné zranenia hlavy, potvrdil prokurátor Serhij Chamajko.

Rusi 18. marca prehľadali dom bratov, v ktorom našli ukrajinskú uniformu najmladšieho brata Jevhena a dedove medaily. To bolo podľa Mykolu dôvodom, prečo ich následne Rusi mučili a potom postrieľali. Jevhena vyviedli na ulicu, zrazili na kolená a zbili obuškom. Zadržaným zaviazali oči, hodili ich do vojenského auta a odviezli z dediny. Neskôr sa zistilo, že ľudí z dediny mučia v areáli miestnej píly. "Na paletách ležali ranení vojaci," rozprával Mykola. V rovnakej miestnosti držali bratov tri dni. Potom ich odviezli, aby ich zastrelili.

Rusi vykopali hrob. Bratom zviazali ruky, nohy a previazali oči. Potom im prestrelili hlavy a zasypali hlinou. Najprv zastrelili najmladšieho. "Hodili ho do jamy a potom zastrelili Dmytra, ale do jamy ho nehodili. Potom, keď ma strelili, kopli ma ešte nohami a spadol som na staršieho brata," poznamenal Kuličenko. Strela mu prešla tvárou a nezasiahla životne dôležité orgány. 

Napriek zviazaným nohám a rukám sa dokázal vyhrabať z hrobu. Došiel do najbližšej dediny., pričom sa mu podarilo vyhnúť sa ruskému kontrolnému stanovisku. Miestna obyvateľka Valentyna mu poskytla prístrešie. Po oslobodení na miesto dorazili kriminalisti. Prokurátor potvrdil informáciu, že bratia mali zviazané ruky a nohy, previazané oči a strelné zranenia. Úrady sa pokúsia vypátrať ruských vojakov, ktorí sú za zločin zodpovední.

V Kyjeve saminulý týždeň začal súd s ruským vojakom obvineným zo zabitia 62-ročného civilistu. Ide o prvý takýto proces od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu. Dvadsaťjedenročný zajatý príslušník tankovej jednotky Vadim Šišimarin čelí obvineniu, že v prvom týždni vojny zabil výstrelom do hlavy muža v dedine Čupachivka v Sumskej oblasti na severovýchode krajiny.

Viac o téme: ZáchranaHrobStreľbaRuskí vojaciVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu