Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Paródia na ruské tanky sa stala hitom: Toto keď uvidí Putin, vypení od zlosti

Nahrávka je paródiou na prírodopisné filmy
Nahrávka je paródiou na prírodopisné filmy (Zdroj: Twitter/ Christian Borys)

KYJEV/VARŠAVA - Hitom sociálnych sietí sa stala krátka nahrávka, ktorá v paródii na prírodopisné filmy Davida Attenborougha rozpráva príbeh skazy ruských tankov na Ukrajine podobne ako umieranie lososov, upozornil poľský spravodajský server Onet.

Vo videu je vidieť počítačom vytvorený trojrozmerný ruský tank, ktorý ako losos prekonáva dlhé vzdialenosti z hĺbky Ruska, aby svoj život ukončil na úrodných poliach Ukrajiny, ako hovorí rozprávač, zatiaľ čo sa z kanónu virtuálneho modelu tanku T-72B3, zjavne opusteného a zničeného, ​​valí dym. Ruské tanky sa podľa rozprávača "riadia evolučnou túžbou ukončiť svoj život na lepšom mieste", a tak po príchode na Ukrajinu "všetky druhy ruských tankov hynú".

Tohtoročná migrácia bola podľa videa mimoriadnou aj pre "dravcov na Ukrajine" v podobe bezpilotných lietadiel či miestnych roľníkov s traktormi. A v narážke na slabinu ruských tankov v podobe zásobníka munície pod vežou, po zásahu tank exploduje a jeho veža je výbuchom odmrštená, nahrávka dodáva, že "väčšina druhov tankov odhadzuje veže, aby ukončila svoj životný cyklus".

Rusko počas bojov na Ukrajine prišlo už o takmer 1200 tankov, tvrdí ukrajinský generálny štáb, ktorého údaje však nemožno nezávisle overiť. Na internete sa ale objavili snímky a zábery zničených rôznych typov ruských tankov T-72, T-80 aj T-90. Najnovší ruský tank T-14 Armata sa zatiaľ vyskytuje len na prehliadkach, výstavách a veľtrhoch, do bojov ho Rusko doteraz nenasadilo.

Parodické video sa na Twitteri objavilo 9. mája, kedy Rusko oslavovalo Deň víťazstva sovietskej armády nad nacistickým Nemeckom. Nahrávku zverejnila ukrajinská spisovateľka a prekladateľka Tetjana Denfordová a ďalej ju zdieľal Christian Borys, ktorý vedie nevládnu charitatívnu organizáciu Saint Javelin, dodal Onet. Sám názov organizácie je parodickou narážkou na americké protitankové strely Javelin, ktoré si na ukrajinskom bojisku vyslúžili povesť zabijaka tankov.

Viac o téme: ParódiaRuský tankUkrajinaDavid Attenborough
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu