Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Českí poslanci zrušili stav pandemickej pohotovosti: Rúško u lekára už netreba

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/CentralITAlliance)

PRAHA - Poslanci českého parlamentu v stredu podvečer jednomyseľne odsúhlasili zrušenie stavu pandemickej pohotovosti. Od štvrtka tak prestáva platiť povinnosť nosiť rúška v zdravotníckych a sociálnych zariadeniach. TASR správu prevzala zo serveru Novinky.cz.

"Incidencia klesá a klesajú počty pozitívnych pacientov i hospitalizovaných. Nie je už teda nutné, aby sme naďalej uplatňovali akékoľvek opatrenia," zdôvodnil návrh na zrušenie stavu pandemickej pohotovosti minister zdravotníctva ČR Vlastimil Válek.

 

SCHVÁLENO! Pandemická pohotovost dnes končí a s ní i všechna opatření dle pandemického zákona včetně povinnosti nosit...

Posted by Vlastimil Válek on Wednesday, May 4, 2022

Za návrh, ktorý už minulý týždeň schválila vláda premiéra Petra Fialu, hlasovalo všetkých 159 prítomných poslancov. Na základe tohto rozhodnutia prestanú zdravotné poisťovne plošne preplácať PCR testy, s výnimkou ľudí, ktorých na testy pošle lekár. Minister Válek zdôraznil, že nosenie rúšok má naďalej význam, ale už nie je nevyhnutné nariaďovať takúto povinnosť. Varoval, že covid z Česka ešte nezmizol a stále naň zomierajú ľudia. Vyzval preto všetkých obyvateľov, aby sa dali voči tomuto ochoreniu zaočkovať.

Viac o téme: OpatreniaČeskoRúškaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu