Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Absurdné obvinenie ruskej propagandy: V Mariupole vraj objavili sídlo LGBT!

 Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/ Сталингулаг)

MARIUPOL - Rusku sa stále nedarí obsadiť ukrajinské prístavné mesto Mariupol, ktoré je pod sústavnou paľbou od začiatku invázie. Obrancovia mesta sa naďalej ukrývajú v areáli oceliarní Azovstal. Najsledovanejšia ruská televízia odvysielala zábery, podľa ktorých ruskí vojaci našli v Mariupole "satanistické plátno" a kalendár s ilustráciami LGBT osôb, ktoré majú spadať pod úrad amerického prezidenta.

Ruská propaganda sa opäť prejavuje v plnej sile. Prezident Vladimir Putin najprv oznámil údajné zmarenie atentátu na kontroverzného moderátora podporujúceho Kremeľ Vladimira Solovjova. U údajných atentátnikov mali Rusi nájsť oblečenie s hákovým krížom, obrazy nacistického vodcu Adolfa Hitlera, ale aj hry známej ságy The Sims. 

Teraz prichádzajú ruské médiá s ďalším "úlovkom". Reportér štátnej ruskej televízie Kanál 1 našiel v Mariupole podľa svojho tvrdenia plátno s pentagramom (satanistický znak). Ďalším objavom  mal byť kalendár s obrázkami LGBT osôb, informuje Rusov HLS. Moderátor televíznej stanice Ruslan Ostašek sa svojho kolegu pýtal, čo v Mariupole zostalo po "verbeži, ktorá sa usadila v Azovstale". Reportér, ktorý má byť údajne na mieste, reagoval, že ruské jednotky objavili v meste ústredie gayov a lesbičiek. "Na Mitropolitskej ulici sme našli dvojposchodový dom, kde sídli organizácia pre netradičné orientácie. Gayovia, lesby a všetko, na čo si spomeniete," odvetil. 

Okrem toho poznamenal, že toto "ústredie" dokonca spadá priamo pod prezidenta USA Joea Bidena a celý americký Kongres. Na budove je viditeľná pamätná doska s označením tejto organizácie, údajne pod patronátom úradu amerického prezidenta.

Homosexualita v Rusku 

Ruské médiá podporované Kremľom sa pravidelnými príspevkami snažia Ukrajincov a ich spojencov zobrazovať ako najhoršiu skupinu ľudí. Označujú ich za nacistov, poprípade LGBT osoby. LGBT komunity to v Rusku nemajú vôbec ľahké. Homosexualita bola v krajine až do konca 90. rokov považovaná za duševnú chorobu. V súčasnosti to už tak nie je, ale vedenie štátu stále odstavuje homosexuálov na okraj spoločnosti.

Viac o téme: PropagandaRuskoVladimír PutinUkrajinaLGBTJoe BidenVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu