Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Uzavretá ulica neďaleko rezidencie britského premiéra: Polícia zatkla ozbrojeného muža

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Britská polícia v pondelok uzavrela ulicu v centre Londýna, ktorá sa nachádza neďaleko oficiálnej rezidencie britského premiéra Borisa Johnsona a sídli na nej niekoľko britských ministerstiev, pričom oznámila, že tam zatkla mladého muža, ktorý bol ozbrojený nožom. Správu sme prevzali od agentúry Reuters.

Ulica Whitehall, na ktorej okrem iného sídlia i britské ministerstvo financií i ministerstvá zahraničných vecí či obrany a ktorá vedie priamo k úradu a rezidencii britského premiéra na Downing Street, bola v pondelok zablokovaná policajnými zábranami. Londýnska polícia neskôr na sociálnej sieti Twitter uviedla, že na mieste zasahovala pre nehodu, pričom pri zásahu zadržala jednu osobu. Nekonkretizovala však, čo presne sa na mieste stalo.

Muž bol ozbrojený 

"Zadržaný bol 29-ročný muž... Nevieme o žiadnych ranených, verejnosti tiež nehrozí žiadne známe riziko," uviedla polícia londýnskej mestskej časti Westminster na Twitteri. Londýnska Metropolitná polícia (MPS) neskôr vo vyhlásení uviedla, že zatknutý muž bol ozbrojený a mal pri sebe nôž. "Ráno okolo 8:50 (miestneho času) konfrontoval 29-ročný muž dvoch príslušníkov polície ministerstva obrany. Policajti požili elektrický paralyzér a obmedzili muža na slobode. Neboli hlásené žiadne zranenia," uviedla MPS vo vyhlásení.

Polícia začala vyšetrovanie 

Tá zároveň uviedla, že v súvislosti s incidentom začala vyšetrovanie. "(Muž) bol zadržaný pre podozrenie, že sa pokúsil spáchať vraždu a pre držbu útočnej zbrane," uviedla polícia s tým, že si nemyslí, že bol tento incident spojený s terorizmom.

Viac o téme: NôžMužPremiérBritániaBoris Johnson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu