Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Mariupoľ v noci opäť bombardovali: Trpké slová zástupcu starostu, mŕtvych má byť vyše 20-tisíc

Mariupoľ bol v noci na stredu opäť terčom ruských náletov
Mariupoľ bol v noci na stredu opäť terčom ruských náletov (Zdroj: TASR/AP/Evgeniy Maloletka)

KYJEV - Ukrajinské mesto Mariupoľ, o ktoré sa bojuje už týždne, sa podľa kyjevských zdrojov v stredu v noci opäť stalo terčom ruských náletov. Podľa ukrajinskej armády ruské jednotky zaútočili aj na mestský prístav a oceliareň Azovstal. Nesmierne trpia aj civilisti.

V Mariupole, napriek zničeniu mnohých domov, sa civilisti stále držia, ako povedal v utorok námestník starostu Serhiy Orlov, píše Krone.at. Ľudia sa zdržiavali v pivniciach a ochranných priestoroch, aby sa vyhli ostreľovaniu. „Toto nie je život. To je prežívanie,“ povedal Orlov. Ukrajinská správa Doneckej oblasti, pod ktorú Mariupol patrí, uviedla, že podľa odhadov tam zahynulo viac ako 20-tisíc ľudí.

Na Slovensko by mohlo prísť ďalších 900 vojakov členských krajín NATO, Ukrajina nepožiadala Slovensko o stíhačky Mig-29 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Zábery zničeného mesta Mariupoľ

Ostreľovanie pokračovalo aj v ďalších oblastiach. Mesto Charkov na východe krajiny informovalo, že sa opäť stalo terčom ruských útokov. Podrobnosti bojov nie sú nezávisle overiteľné, no ukrajinská ranná správa naznačila, že vojenská situácia sa príliš nezmenila. V najbližších dňoch či týždňoch sa očakáva rozsiahla ruská ofenzíva na východe Ukrajiny.

Viac o téme: NáletyRuskoUkrajinaMariupoľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu