Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ukrajinská hrdinka s puškou v ruke! Ženu s prezývkou „Ugoľok“ prirovnávajú k obávanej  "Lady Smrť"

(Zdroj: Twitter/@UKRINFORM)

KYJEV – Jej meno je pre svet tajomstvom, nepoznáme ani jej tvár, no v súvislosti s konfliktom na Ukrajine sa z nej začína stávať symbol odporu voči Ruskej agresii. Reč je o ruskej ostreľovačke prezývanej „Ugoľok“, teda uhoľ.

Mladá Ukrajinka sa podľa informácií britského The Sun mala ešte v roku 2017 pridať k ukrajinskej námornej pechote. Roky potom bojovala proti proruským separatistom v Donecku a Luhansku, až sa rozhodla zo služby odísť. Stalo sa tak iba pár týždňov predtým, ako Rusko zaútočilo na Ukrajinu.

Odhodlaná mladá žena sa tak opäť chopila pušky a začala brániť svoju krajinu a stala sa súčasťou 35. pešej brigády pod vedením kontradmirála Mychajla Ostrogradského. Spoločne s nimi sa vydala na východ Ukrajiny. Pre boj jej nechýba odhodlanie. Pre britský The Times uviedla, že ani fašisti neboli takí podlí, ako jej súčasní nepriatelia. „Musíme ich všetkých dostať,“ vyhlásila obávaná strelkyňa.

Jej skutočné meno známe nie je, rovnako tak sú zverejnené iba fotografie, na ktorých má čiastočne zahalenú tvár a to s ohľadom na jej bezpečnosť. Prirovnávaná býva k slávnej ostrelovačke ukrajinského pôvodu Ljudmile Pavličenko, ktorá si počas 2. svetovej vojny pripísala zastrelenie viac ako troch stoviek Nemcov.

Svoju "slávnu" ostreľovačku na Ukrajine mali ešte pred pár týždňami aj Rusi. Iba nedávno sme vás informovali o tom, že Irina Stariková, ktorá má mať na konte smrť až 40 Ukrajincov, vrátane civilistov, padla do zajatia. Ženu prezývanú „Bagira“ mali jej vlastní spolubojovníci nechať zranenú na bojisku napospas osudu. Tu ju mali nájsť ukrajinské jednotky, ktoré ju ošetrili a zajali. 

Viac o téme: UgoľokOstrelovačkaKonflikt na UKrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu