Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obávaná ruská ostreľovačka „Bagira“ padla do zajatia: Na konte má 40 životov! Jej vlastní ju nechali zomrieť na bojisku

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Twitter/@ArmedForcesUkr)

KYJEV - Ruská ostreľovačka Irina Stariková, ktorá má mať na konte smrť až 40 Ukrajincov, vrátane civilistov, padla do zajatia. Stať sa tak malo po tom, ako ju jej vlastní spolubojovníci nechali zranenú na bojisku.

O jej zajatí informovali ukrajinské ozbrojené sily s tým, že už v roku 2014 mala zastreliť ich zajatcov. Ukrajinci ju po tom, ako sa ocitla v ich rukách, mali ošetriť. To, že ju jej "kolegovia v zbrani" nechali zomierať na bojovom poli, mala svojim väzniteľom povedať ona sama. 

Stariková, ktorá má byť pôvodom Srbka, bojovala po boku ruských separatistov v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny proti ukrajinskej vláde. V hľadáčiku Ukrajincov má byť už od roku 2014, kedy v oblasti vypukli konflikty. V týchto kruhoch je pritom pomerne známa. Za svoju "prácu" mala získať dokonca aj ocenenie.

Obávaná ruská ostreľovačka „Bagira“
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/@ArmedForcesUkr)

Podľa centra Peacemaker, ktoré skúma zločiny ruských separatistov na Ukrajine, má mať žena s krycím menom "Bagira" 41 rokov. Je tiež matkou dvoch dcér vo veku 9 a 11 rokov. S ich otcom sa údajne rozviedla. Dnes má byť vydatá za vojaka pochádzajúceho z Bieloruska. 

Viac o téme: VojnaRuskoOstreľovačkaKonflikt na UkrajineIrina StarikováBagira
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu