Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO V médiách sa prvýkrát po 12 dňoch objavili čerstvé zábery ruského ministra obrany

Ruský minister obrany Sergej Šojgu. Zobraziť galériu (2)
Ruský minister obrany Sergej Šojgu. (Zdroj: Twitter.com/State Duma)

MOSKVA - V ruských štátnych médiách sa dnes prvýkrát po dvanástich dňoch objavili čerstvé zábery ruského ministra obrany Sergeja Šojgua, uviedla agentúra Reuters. V stredu ruské a ukrajinské médiá upozornili, že minister obrany zmizol z verejného priestoru, hoci Rusko vedie už mesiac vojenskú inváziu na Ukrajine.

Šojgu, blízky spolupracovník ruského prezidenta Vladimira Putina, bol vidieť na obrazovke, ktorú používal Putin pri virtuálnej porade ruskej bezpečnostnej rady. Zábery zverejnila ruská agentúra RIA Novosti.

Portál Agenstvo v stredu napísal, že počas takmer dvoch týždňov sa v médiách neobjavili čerstvé Šojguove zábery. S odkazom na nemenovaný zdroj uviedol, že v Šojguovom okolí sa špekuluje o jeho chorobe, konkrétne problémoch so srdcom. 

Sergej Šojgu
Zobraziť galériu (2)
Sergej Šojgu  (Zdroj: TASR/AP Photo/Pavel Golovkin)

Ruský prezidentský hovorca Dmitrij Peskov dnes vysvetlil Šojguovu mediálnu neprítomnosť tým, že minister obrany má veľa práce. "Minister obrany má teraz mnoho starostí. Prebieha špeciálna vojenská operácia. Nie je to čas na aktivitu v médiách," povedal Peskov. Súslovie "špeciálna vojenská operácia" používa Kremeľ pre vojnu na Ukrajine.

Viac o téme: Minister obranyMédiáRuskoSergej Šojgu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu