Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ohromujúce odhalenie investigatívneho novinára: Putin sa má ukrývať v luxusnom bunkri na Sibíri!

Vladimir Putin sa má ukrývať v bunkri. Zobraziť galériu (4)
Vladimir Putin sa má ukrývať v bunkri. (Zdroj: SITA/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin a vysokí vojenskí predstavitelia vraj riadia inváziu na Ukrajinu zo vzdialeného úkrytu, hoci Kremeľ predtým ubezpečoval, že jadrové zbrane budú použité len v prípade "existenčného ohrozenia Ruska".

Ruský prezident sa podľa najnovších zistení momentálne nenachádza v Moskve, ale v luxusnom bunkri vzdialenom viac ako 2800 kilometrov od hlavného mesta. Jeho minister obrany Sergej Šojgu, ktorého dlhotrvajúca neprítomnosť nedávno vyvolala špekulácie, sa údajne tiež stiahol do prísne stráženého bunkra. Informoval o tom Daily Mail s odvolaním sa na bulharského investigatívneho novinára Christo Grozeva. Grozev je tiež šéfom skupiny Bellingcat, ktorá prevádzkuje investigatívnu žurnalistiku po celom svete.

Vladimir Putin
Zobraziť galériu (4)
Vladimir Putin  (Zdroj: SITA/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Údaje o letoch ruských štátnych lietadiel naznačujú, že Šojgu je údajne v bunkri neďaleko Ufy, zhruba tisíc kilometrov od Moskvy. Kremeľské lietadlá podľa Grozeva v súčasnosti lietajú do vzdialeného mesta takmer každý deň. Túto teóriu podporujú aj dátumy cesty Šojguovej dcéry Xenie, ktorá 22. marca na tri dni navštívila Ufu. Xenia sa nedávno dostala na medzinárodné titulky, keď na Instagrame zverejnila fotku so svojím dieťaťom v ukrajinských národných farbách. Profil na Instagrame už nie je verejne viditeľný.

Sergej Šojgu so svojou dcérou Xeniou.
Zobraziť galériu (4)
Sergej Šojgu so svojou dcérou Xeniou.  (Zdroj: profimedia.sk)

Putin vraj utiekol do bezpečia ešte ďalej od možných nebezpečenstiev, pravdepodobne na Sibír. Podľa novinára Bellingcat sa transpondéry z vládnych lietadiel pravidelne deaktivujú pri Surgute, odkiaľ lietadlá pravdepodobne pokračujú v ceste do svojich tajných cieľov. Grozev má podozrenie, že niekde na Sibíri sa nachádza prísne tajný bunkrový komplex pre najvyšších kremeľských politikov a vojakov. Nedávno sa objavili správy o tom, že Putin ubytoval svoju rodinu v ochrannom kryte v pohorí Altaj. 

Hrozí prvý jadrový úder?

Ústup vysokých vojenských dôstojníkov do ochranných bunkrov zvyšuje obavy z nasadenia ruských jadrových zbraní. V prípade prvého jadrového úderu by sa takéto opatrenia museli prijať pred útokom, keďže sú pravdepodobné odvetné údery. Ruský veľvyslanec pri OSN Dmitrij Polyansky v minulosti varoval, že Putin má právo použiť jadrové zbrane, ak NATO bude provokovať Rusko. Aj Putinov hovorca Dmitrij Peskov sa pred pár dňami vyjadril, že ruská vojnová stratégia zahŕňa vo výnimočných prípadoch aj použitie jadrových zbraní. V súčasnosti túto možnosť však vylúčil. 

Viac o téme: BunkerúkrytJadrové zbraneVladimir PutinSergej Šojgu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu