Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Záhada okolo ruského ministra obrany: Už 12 dní sa neobjavil na verejnosti a nie je jediný!

Ruský minister obrany Sergej Šojgu a Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Ruský minister obrany Sergej Šojgu a Vladimir Putin (Zdroj: TASR/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA/KYJEV - Ruský minister obrany Sergej Šojgu sa od 11. marca, teda už dvanásty deň, neukázal na verejnosti, všimli si ruské a ukrajinské médiá. Rusko pritom vedie na Ukrajine ostro sledovanú vojnu. Ruská štátna televízia vysielala staré zábery s ministrom a vydávala ich za nové, upozornil ruský portál Agenstvo.

Poradca z kancelárie ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak napísal, že v ruských médiách a na akciách sa prestali objavovať aj ďalší veľmi známi ruskí činitelia. Podoljak menoval napríklad tajomníka bezpečnostnej rady Nikolaja Patruševa, šéfa ruskej civilnej rozviedky SVR Sergeja Naryškina, šéfa Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexandra Bortnikova alebo premiéra Michaila Mišustina.

Šojgu v televízii

Minulý týždeň ruská provládna stanica Pervyj kanal odvysielala správu, že Šojgu odovzdáva ocenenia. Napriek tomu, že televízia použila v správe slovo "dnes", zábery boli natočené o týždeň skôr - boli totiž rovnaké ako tie, ktoré zverejnilo na svojom webe ruské ministerstvo obrany už 11. marca, tvrdí web Agenstvo.

Ruský minister obrany Sergej Šojgu.
Zobraziť galériu (2)
Ruský minister obrany Sergej Šojgu.  (Zdroj: Twitter.com/State Duma)

Minulý týždeň bolo aj Šojguovo meno spomenuté v oznámení na webe Kremľa. Šojgu sa podľa tejto správy údajne zúčastnil porady o "špeciálnej operácii na Ukrajine", čo je ruský oficiálny termín pre vojnu na Ukrajine. Fotografie ani videozábery z porady však zverejnené neboli.

Médiá o ňom informovali často

Predtým pritom médiá podrobne informovali o ministrovej osobnej účasti na rôznych udalostiach každých niekoľko dní, podotýka Agenstvo. S odkazom na nemenovaného ministra píše, že v Šojguovom okolí sa špekuluje o jeho chorobe, konkrétne problémoch so srdcom.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinFSBSergej ŠojguVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu