Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšia obeť vojny! Matka 12 detí Olga padla v boji: FOTO Poslankyňa ju vyhlásila za hrdinku Ukrajiny

Olga Semydjanová mala 12 detí. Zobraziť galériu (2)
Olga Semydjanová mala 12 detí. (Zdroj: Twiter/Inna Sovsun)

KYJEV - Do boja za Ukrajinu sa pustili aj ženy. Takisto aj oni sa stávajú obeťami ruských okupantov. Ukrajinská poslankyňa Inna Sovsunová informovala o jednej takejto obeti. Olga Semydjanová mala 12 detí a pomáhala ukrajinskej armáde v boji proti ruskej agresii.

„Olga Semydjanová, matka šiestich detí, zomrela v boji proti ruským bastardom. Vyjadrila túžbu brániť krajinu až do konca, aj keď vedela, že ich prápor možno neprežije. Je hrdinkou Ukrajiny. Je mojou hrdinkou,“ napísala Sovsunová.

Zverejnila tiež fotku, na ktorej je Olga v plnej polnej a so zbraňou v ruke. Matka 12 detí zomrela po zásahu guľkou do brucha. Rodina nemôže usporiadať ani poslednú rozlúčku, pretože sa nevie dostať k jej telu.

Ako píše britský Daily Mail, Olga Semydjanová mala šesť vlastných detí a šesť ďalších si adoptovala z detského domova. V ukrajinskej armáde pôsobila od roku 2014.

Zničené mesto Mariupol
Zobraziť galériu (2)
Zničené mesto Mariupol  (Zdroj: SITA/AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij zverejnil minulú sobotu prvýkrát čísla obetí: „Máme 1300 mŕtvych vojakov. Ale Rusko viac ako 12000. Jeden k desiatim. Nemám radosť z toho, že majú 12 000 mŕtvych,“ objasnil.

Viac o téme: MatkaObeťRuskoUkrajinaOlga SemydjanováInna Sovsunová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu