Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

SMRŤ uznávanej herečky (†67) v Kyjeve: Zabili ju pri ostreľovaní!

Oksana Shvets Zobraziť galériu (2)
Oksana Shvets (Zdroj: Facebook)

KYJEV - Žiadne odpustenie nepriateľovi, čo prišiel do našej zeme! Aj takéto slová sa objavili v stanovisku ukrajinského divadla Young Theater, ktoré prostredníctvom neho informovalo o smrti uznávanej herečky menom Oksana Shvets (†67). Tá sa v uplynulých dňoch zaradila medzi obete konfliktu na Ukrajine.

Všetko o konflikte na Ukrajine nájdete TU!

Od vpádu ruských vojsk na územie Ukrajiny uplynuli včera tri týždne. Presne včera sa medzi obete tohto konfliktu zaradila aj oceňovaná divadelná herečka Oksana Shvets. Správy o jej smrti potvrdilo divadlo, na doskách ktorého pôsobila. „Nenapraviteľný žiaľ v rodine nášho Young Theater. Počas raketového ostreľovania obytnej budovy v Kyjeve bola zabitá Oksana Shvets,” znie v stanovisku inštitúcie. 

Oksana Shvets
Zobraziť galériu (2)
Oksana Shvets  (Zdroj: Facebook)

Oksana Shvets sa narodila v roku 1955. Študovala divadelnú školu v Národnom akademickom činohernom divadle Ivana Franka a tiež na Kyjevskom štátnom inštitúte divadelných vied. Okrem Young Theatre pôsobila aj v Ternopil Music a Kyjevskom divadle satiry. Účinkovala vo filmoch Tajomstvo svätého Patrika, či Návrat Mukhtara. Počas života bola tiež ocenená jedným z najvyšších ukrajinských vyznamenaní, ktoré dostávali len tí najlepší umelci. 

Viac o téme: Oksana Shvets
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu