Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zázrak z Kyjeva: 16-ročné dievča chránilo brata, schytalo niekoľko striel, no PREŽILO! Rozhovor v nemocnici so Zelenským

KYJEV - Doslova šťastie v nešťastí malo iba 16-ročné ukrajinské dievča menom Kateryna Vlasenková. Keď totiž utekala aj s rodinou z Kyjeva, začali po nich strieľať Rusi. Z mladej ženy sa v tej sekunde stala hrdinka – pred paľbou guliek totiž chránila svojho mladšieho, iba 8-ročného brata. Sama pri tom dostala niekoľko zásahov. Ako zázrakom však prežila a teraz sa nachádza v nemocnici. Tam ju navštívil aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Rodina najskôr musela zo strachu opustiť Krym. Útočisko našli práve v blízkosti Kyjeva, kde sa skrývali u suseda v pivnici. Nakoniec sa však rozhodli odísť aj odtiaľ, zbalili si veci a nasadli do auta. Ako povedala Katerynina matka Tatiana, jeden z ruských vojakov jej mal povedať, že môžu ísť a že je to bezpečné. Hneď potom, ako vyrazili, po nich však mali začať strieľať ruskí vojaci z inej jednotky.

„Pamätám si, ako mi guľka prešla kolenom, potom som stratila vedomie,“ povedalo zranené dievča reportérovi televízie NBC. Jej rodina si mysleli, že je mŕtva a jej mladší brat vybehol z auta a začal na Rusov kričať.

Ukrajinský prezident Zelenskyj navštívil nemocnicu v Kyjeve (Zdroj: Facebook/Володимир Зеленський)

„Guľky jej prešli chrbtom, rebrami, pľúcami aj nohami,“ spomína na chvíle prežitej hrôzy matka Tatiana. „Bola ranená, pretože vlastným telom kryla svojho malého brata,“ dodala. Malému Igorovi tým však zrejme zachránila život. Ich matka dostala 12 rán do nôh. 

V kyjevskej nemocnci mladú Katerynu vo štvrtok navštívil aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a doniesol jej kyticu kvetov. Tá mu mala na oplátku prezradiť, že na sociálnej sieti TikTok ho všetci podporujú a nehovorí sa tam o ničom inom. „Takže okupujeme TikTok,“ reagoval na to s úsmevom Zelenskyj.

Viac o téme: NemocnicaStreľbaDievčaKyjevVolodymyr ZelenskyjKataryna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu